avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de predarea actelor (carte de munca,adeverinte) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de predarea actelor (carte de munca,adeverinte) angajator catre angajat

Buna ziua, in data de 5 octombrie m i s a incheiat preavizul,nici pana in ziua de azi 12 nov. nu am primit de la angajator adeverintele care imi sunt necesare pt somaj.Imi poate spune cineva in cat timp este obligat angajatorul sa mi puna la dispozitie actele?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 14:13, 15 Noiembrie 2009
Legea nu prevede un termen limita in care angajator este obligat sa predea actele salariatului.
Obligatia de a le preda este stipulata in lege si ea trebuie realizata in cel mai scurt timp.
Cu atat mai mult cu cat, in cazul concedierii, este vorba de cele 30 zile in care salariatul trebuie sa se inscrie la somaj ptr a nu pierde continuitatea in munca.
A-ti fost la societate pt. a va ridica actele?
Ca sa urgentati, puteti sa-i duceti dvoastra adeverinta tip de la somaj angajatorului. O gasiti pe anofm.ro.
Nu cred ca are nevoie de mai mult de o zi sa v-o completeze. Intre timp puteti sa va completati dosarul cu celelalte acte pentru somaj.
Daca aveti carnet de munca, angajatorul trebuie sa vi-l predea in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca.
Nu cred ca are nevoie de mai mult de o zi sa v-o completeze

Daca nu a achitat contributiile ...
pneagu a scris:

Nu cred ca are nevoie de mai mult de o zi sa v-o completeze

Daca nu a achitat contributiile ...

Daca nu a achitat contributia pentru octombrie, nu e problema, nu ii trebuie in adeverinta, i se vor trece doar lunile intregi.
Deja a trecut o luna decand i-a fost incetat cim, mi se pare prea de tot. :O
Sa mergeti neaparat la firma sa solicitati adeverinta, ati depasit termenul de 30 zile, veti avea intrerupere, ceea ce nu este corect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj adrian -P adrian -P Ajutatima va rog . Pe data de 9-2-2010 firma mia desfacut contractu de munca {contract determinat pe 6 luni expirind in 9-2-2010} .spunind ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca gabi_... gabi_... am incetat activitatea pe data de 5 ian anul curent fiind disponibilizat.intrucat nu mi s-a eliberat cartea de munca de catre firma la care am lucrat recte PIC ... (vezi toată discuția)
Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)