avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru somaj

Ajutatima va rog . Pe data de 9-2-2010 firma mia desfacut contractu de munca {contract determinat pe 6 luni expirind in 9-2-2010} .spunind ca adeverinta pentru somaj nu mio da numa dupa data de 25- 03 -2010 si cartea de munca numai prin 5 03 2010 . Ce sa fac ca expira cele 30 zile pentru depunerea actelor in termen legal????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:56, 11 Februarie 2010
Cred ca firma unde ati lucrat nu a platit la zi contributiile catre stat si de aceea sunt in imposibilitatea de a va pune la dispozitie adeverinta pentru ajutor de somaj si cartea de munca, care va fi completata dupa ce firma va face dovada ca a achitat contributiile catre stat.
Ce face angajatorul este ceva ilegal! In primul rand trebuia sa informeze AJOFM din zona de domiciliu despre desfacerea contractului de munca incepand cu data de 9.02.2010! Adeverinta pentru somaj trebuie eliberata atunci cand se desface contractul de munca , nu la aproape 2 luni! Cererea pentru indemnizatia de somaj se ia in considerare la data inregistrari la AJOFM!
puteti sa insistati la conducerea firmei sa va rezolve problema mai repede, aferiti-va sa mergeti la ITM si sa insistati pentru completarea la zi si eliberarea carnetului de munca si daca nu vi se "admite" oferta, faceti o sesizare la ITM si explicati situatia existenta, cu mentiunea sa-i "viziteze" pe angajatorii dv. si sa ia masurile care se impun.
va dorim succes
1. Intrebati la AJOFM si veti vedea ca adeverinta se primeste si fara sa se treaca OP a contributiei pe ultima luna lucrata de salariat, daca termenul de depunere a declaratiei lunare este este mai tarziu decat data eliberarii adeverintei.
2. Completarea si eliberarea carnetului de munca nu are legatura cu contributiile la somaj deci se poate elibera foarte repede daca decizia de incetare a CIM a fost dusa la ITM.
3. Incercati o sesizare la ITM care va poate ajuta intervenind la angajator.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)
Ne forteaza sa ne dam demisia marian mitreni marian mitreni ma numesc dinu marian lucrez la o firma .in data de 9-3 2010 nea chemat la birou si ni-sa spus ca va trebui sa mai reduca din oameni si sa ne dam demisia ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime sau carte de munca? c_mirela c_mirela Buna ziua, La ultima firma am lucrat doar 2 luni dupa care mi s-a desfacut contractul de munca prin art.56 lit.j (adica beneficiar de somaj). Toata problema a ... (vezi toată discuția)