avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de predarea actelor (carte de munca,adeverinte) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de predarea actelor (carte de munca,adeverinte) angajator catre angajat

Buna ziua, in data de 5 octombrie m i s a incheiat preavizul,nici pana in ziua de azi 12 nov. nu am primit de la angajator adeverintele care imi sunt necesare pt somaj.Imi poate spune cineva in cat timp este obligat angajatorul sa mi puna la dispozitie actele?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 14:13, 15 Noiembrie 2009
Daca tergiverseaza cu eliberarea acestor acte, puteti depune o sesizare la ITM.
Daca iti ceri drepturile salariale este o forma de razbunare a angajatorului la incheierea CIM de a nu preda actele la timp.Te poate amana la infinit.Chiar nu este lege care sa-i poata stopa aceasta practica?Nu este primul caz si nici ultimul.Daca sesizezi ITM-ul oricum nu recuperezi timpul pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj adrian -P adrian -P Ajutatima va rog . Pe data de 9-2-2010 firma mia desfacut contractu de munca {contract determinat pe 6 luni expirind in 9-2-2010} .spunind ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca gabi_... gabi_... am incetat activitatea pe data de 5 ian anul curent fiind disponibilizat.intrucat nu mi s-a eliberat cartea de munca de catre firma la care am lucrat recte PIC ... (vezi toată discuția)
Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)