1-Instalatia de alimentare tur/retur agent termic reprezinta parte comuna asupra careia este total interzis a se opera interventii/modificari neautorizate de catre proprietarii apartamentelor strabatute de aceasta instalatie parte comuna
2-Pentru constatarea situatiei de fapt,individualizarea persoanei responsabile era necesar sa se faca sesizare oficiala la presedintele de asociatie la momentul in care s-a constatat lipsa agentului termic la calorifer
La interval de 10 ani este evident tardiv a ridica eventuale pretentii sau a se solicita exonerarea de la obligatia platii sumelor impuse
Proprietarul de drept al apartamentului are dreptul sa sesiseze oficial presedintele de asociatie,acesta va dispune acte si actiuni,prin care sa se efectueze verificarea intregii instalatii pe tronsonul in discutie,urmand a fi dispuse masuri concrete pentru buna functionare a instaltiei de alimentare cu agent termic
Multumes pentru raspuns,desi nu e satisfacator..:P
ideea e ca presedintele de asociatie..era cam... ruda cu cel in cauza.si a inceput sa-i zica tatalui meu atunci cand tata si-a dat seama ca pb nu e de la caloriferul lui.ci de la coloana.ca sa faca si el ca ceilalti vecini.Tatal meu sta singur acolo si .. nu prea are niciun cuvant de spus pe scara aia ,fiind mult timp rau platnic(inclusiv la momentul actual)cand mai ajung eu sau sora mea prin orasul unde sta ii mai platim din "dari" insa parerea mea e ca un abuz ramane tot un abuz!el nu are venituri(oficiale) de vreo 7 ani.pe timp de iarna la orice solicitare de subventie pentru caldura,a fost refuzat pe motiv ca are restante.(banuiesc ca omul de aia cere subventia,ca nu are venituri nu??:( cutii postale pentru fiecare apartament nu mai sunt pe scara aceea,iar corespondenta,cel putin a tatalui meu ,e mereu gasita deschisa,apometrele nu au fost verificate metrologic niciodata in 10 ani(aici cred ca e vina tatalui meu ca ori nu era acasa,ori nu a vrut sa raspunda,la usa fiind in conflict cu ei,si stiind ca nu are cine sa il caute ,(eu cu sora mea cand ajungem pe la el prin oras il sunam intai,)vecinii de la parter de pe holul de intrare in bloc(casa scarii)si-au spart peretii in dreptul bailor.facand o mica fereastra,fara geam bineinteles si tot mirosul se simte cand intri pe scara.etc etc..e un haos total,si asta bineinteles..cu stirea sefului de scara si cred ca implicit a presedintelui..asociatiei.care il are pe fiul sau pe scara aia si caruia nu ii face chemare in judecata cand e restant la asociatie dar tatalui meu mereu ii face...:((
Cu alte cuvinte sunt foarte suparat dar nu am timp sa merg mereu acolo sa discut ,eu locuind in alt oras.
Pentru ca inrebati daca se poate da in judecata asociatia, raspunsul este: da.
Multumesc pentru raspuns,daca raspunsul este "DA ,se poate da in judecata ,as fi curios ce probe imi trebuiesc,pentru ca ma gandesc ca daca se strang vecinii si coalizeaza,sau mai rau cine stie ce fac.... repara coloana,,.:)si ma scot pe mine mincinos si bun de plata cu cheltuielile de judecata ...atunci "e groasa"...:(despre un flagrant vis-a-vis de violarea corespondentei ,oare cum o fi??
pana la urma e vb de principiu... nu neaparat de ..mari daune..,
Mergeti la furnizorul de energie termica si sesizati in scris anomalia. Ei vor trimite pe cineva sa constate acest lucru, vor intocmi un proces-verbal de constatare (in care vor trebui sa semneze proprietarii care au facut modificari ale instalatiei, precum si reprezentantii as. prop.) si banuiesc ca in final o sa primiti un raspuns scris. Ei, acest raspuns scris va fi proba dvs. forte in procesul cu asociatia (daca va fi cazul) care, cred ca va trebui sa va recalculeze costurile cu incalzirea camerei unde ziceti ca nu ajunge agentul termic. Cam asa ”vad” eu lucrurile. Succes!