avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu ipoteca

buna ziua!
acum un an de zile am contractat un credit cu ipoteca la BRD in valoare de 38000 euro , apartamentul ipotecat este cel al parintilor mei...totul a decurs normal am platit ratele tot...pana azi cand primesc un telefon de la banca si ma rugau sa trec pe la banca cu niste acte deoarece dosarul nu este complet, actul respectiv fiind EXTRAS DE CARTE FUNCIARA, acesta trebuind pt a se face INSCRIEREA IPOTECII, iar pentru asta fiin iar necesara prezenta parintilor mei pt a semna niste acte....
Acum intrebarea mea este...daca cumva apartamentul nu este inca ipotecat...sau ceva de genul asta....pot scapa de ei fara sa imi mai ia apartamentul...? sau pot sa vand apartamentul? eu totusi am facut contract de ipoteca acum un an de zile ca s-a incheiat creditul si mi-au dat si banii. Totusi mi se pare ciudata faza ca nu e dosarul complet si ca iarasi trebuie sa mearga parintii mei sa semneze, si pareau destul de grabiti...azi sau maine sa trec pe la banca....
Oare pot sa nu mai platesc creditul si sa nu raman fara apartament?
Va multumesc! Stima!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:28, 10 Martie 2009
Probabil e vorba doar de o formalitate.Dvs. v-ati exprimat acordul de a se institui un drept de ipoteca in favoarea bancii odata cu semnarea conractului de credit ipotecar.Nu cred ca veti scapa fara inscrierea ipotecii in Cartea funciara. Oricum daca nu cred ca doriti sa va fie reziliat contractul de imprumut...Deci va trebui sa mergeti sa semati.
Solicitati-le sa va trimita in scris ce acte trebuie sa mai semneze parintii dvs.! Nu va grabiti...Eventual spuneti-le ca parintii dvs. sunt suspiciosi si doresc mai multe informatii "oficiale".
Mergeti (parintii dvs.) la Biroul de carte funciara si vedeti daca s-a inscris ipoteca...si reveniti cu informatii!

Av. Cermak

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. care este procedura sigură pentru mine? mariana58 mariana58 Buna ziua Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca adumitroaie florin adumitroaie florin daca un imobil este in litigiu poate fi pus ipoteca. multumesc (vezi toată discuția)