avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-succesiune

tatal meu impreuna cu fratele lui trebuie sa faca susccesiunea dupa ce in urma cu cinci luni a decedat si bunica. bunicul este decedat de 14 ani. problema este ca bunicii nu au avut titluri de proprietate pe toate suprafetele detinute. in acest caz... se poate face succesiunea? Fara a se face impartirea in doua conform legii. Nu exista testamen. Cei doi mostenitori vor sa faca succesiunea in termenul de 6 luni pt a beneficia de unele reduceri. In concluzie... se poate face succesiunea doar pe documentele aflate in evidenta primariei comunei respective, urmind ca ulterior, după eliberarea titlurilor de proprietate sa se recurga la masuratori si implicit la impartirea intre ei a suprafetelor respective, casa, bunuri detinute de bunici?...sau trebuie sa astepte pina primaria respectiva...in citi ani oare?... isi face va face datoria si va elibera titlurile respective?
Cel mai recent răspuns: Taru&Asociatii , Avocat 15:18, 10 Martie 2009
Deschiderea succesiunii se poate face pe baza actelor de proprietate existente urmand ca ulterior dupa obtinerea restului titlurilor de proprietate sa se faca un supliment de mostenire.
Av.Andrei Taru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Fond funciar capucino capucino Buna seara. Mi s*a ivit o situatie interesanta si nu stiu pe care cale sa o apuc. Bunicul meu a detinut un teren de 3500 mp. Bunicul a avut 5 copii, din ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar vasile333 vasile333 buna ziua ma confrunt cu o problema. sunt unicul mostenitor al bunicului meu care la randul lui este unic mostenitor dupa parintii, matusi, unchi, bunicii, ... (vezi toată discuția)