avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate pe cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate pe cote parti

Buna ziua, numele meu este Mihai Andrei, am o mica nelamurire in legatura cu actul de proprietate. Eu si prietena mea vrem sa cumparam o casa, insa nu suntem cununati, adica avem nume diferite. Intrebarea mea este: Actul de proprietate se poate face pe doi titulari eu avand numele X iar prietena mea avand numele Y? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anddyyy , utilizator 14:47, 4 Noiembrie 2013
Cam ce ar putea sa nu inteleaga de la notar ? Ipoteca este o sarcina ce greveaza imobilul, ea apare in extrasul de Carte Funciara, daca ipoteca s a facut pentru a garanta un credit este nevoie de acordul bancii/societatii creditoare.
Stimate user, notarul vegheaza la legalitatea intocmirii actului nu cred ca trebuie sa fiti speriat de domnul avocat.... :)
Insa de ce nu puteti apela la serviciile unui avocat care sa fie prezent la autentificare. =D>
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs. Am aflat tot ce era nevoie. Un forum de nota 10 cu useri pe masura. Va doresc o seara cat mai placuta,:thumbup::thumbup:cu mult respect!:bow:
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
anddyyy, utilizator
Buna ziua, revin cu o intrebare in legatura cu acest subiect, daca in urma achizitionarii proprietatii pe cote parti eu si prietena mea ne despartim, eu fiind cel care paraseste proprietatea, presupunand ca eu am achitat 60% din valoarea proprietatii, pot recupera partea cu care am contribuit, respectiv cei 60%?(doar informativ, sper sa nu se ajunga niciodata la o astfel de situatie) Va multumesc!
Recuperarea partii dvs , cum spuneti, se va face in urma unui partaj in care dvs veti primi o sulta si ea va ramane cu apartyamentul sau dvs veti achita catre celalalt coproprietar o sulta si veti ramane dvs cu apartamentul sau de comun acord vindeti apartamentul si va luati fiecare partea corespunzatoare din pret. Ideea e ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, o sa promovati o actiune in instanta de iesire din indiviziune.
Daca nu ne intelegem pe cale amiabila, promovarea unei actiuni in instanta si restul procesului vor fi costisitoare? Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Partaj concubinaj Barbela Barbela Buna ziua - Pentru un bun dobandit in timpul concubinajului in cote de 50% , dar plata ratelor a fost facuta de un singur proprietar. Ce castig de cauza are ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)