Buna ziua. In urma unui proces cu o banca recunoscuta in Romania ( din pacate nu pentru maleabilitate si corectitudine) pentru recuperarea unui comision , am obtinut castig de cauza. In favoarea mea a fost data o hotarare judecatoreasca cu data de comunicare in 25. 04. 2013. Aceasta sentinta nu a fost pusa in aplicare nici astazi si dupa cum am constatat sunt multe alte sentinte mai vechi decat ale mele care nu au fost puse in aplicare. Intrebarea mea este daca pot depune o plangere penala impotriva acestei banci pentru nerespectarea hotararii judecatoresti sau plangerea penala se poate face doar nominal impotriva unei persoane.
Sentintele mai vechi ca ale dv nu au relevanta in relatia dv cu banca. Pentru ca o hotarare sa fie pusa in aplicare, ea trebuie sa fie, in general, definitiva si irevocabila sau cel putin definitiva. Dv v-a fost comunicata seintina pe 25.04.2013. Nu ati specificat daca pe hotarare scrie si calea de atac: apel sau recurs si nici termenul de exercitare a caii de atac. Termenul curge diferit pentru fiecare parte din proces, in functie de data la care a primit hotararea fiecare. Apoi, nu ati specificat daca partea din proces a exercitat calea de atac prevazuta.
Pentru punerea in aplicare a hotararii, daca aceasta este definitiva, solicitati investirea cu formula executorie si mergeti cu hotarerea la un executor judecatoresc.