avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - procedura, costuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - procedura, costuri

Buna ziua.
As dori raspuns la urmatoarele intrebari:
Sotia mea( care este singurul copil al socrilor mei) , impreuna cu socrul meu ar dori sa dezbata succesiunea dupa decesul soacrei mele (data decesului : 24.10.2011).
Masa succesorala o reprezinta o casa la tara construita in anul 1959 a carei evaluare aproximativa este de 18.000 euro.
Intrebarile la care doresc raspuns sunt:
- cat costa actul de succesiune pentru cele prezentate mai sus?
- este mai ieftin deschiderea succesiunii in instanta sau la notar? Care sunt costurile si ce acte trebuiesc depuse pentru dezbaterea succesiunii
- dupa decesul socrului meu ,mai este necesara dezbaterea unei alte succesiuni , tinand cont de faptul ca sotia mea este unicul copil?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:28, 26 Iunie 2013
Mergeti la notar cu actele.
Se fac calcule.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune delcea_ramona delcea_ramona Buna ziua, Va rog sa imi permiteti sa va supun atentiei doua spete pentru care astept un raspuns avizat din partea profesionistilor si multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Succesiune alinastanraluca alinastanraluca Buna ziua am si eu o intrebare la care as dori un raspuns .Socrii mei au divortat si nu au facut partajul iar apartamentul a fost incredintat soacrei pana la ... (vezi toată discuția)
Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)