avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua! Lucrez in cadrul unui salon de cosmetica, azi patronul salonului a anuntat toti angajatii in cadrul unei sedinte ca firma a fost preluata de alta persoana. Cu aceasta ocazie a fost puse sa semnam incetarea contractului de munca la cererea mea,eu nefiind de acord cu acest lucru, intrucit nu mi-am primit salariul pt. luna in curs. Vin cu intrebarea, daca e bine sau nu ca nu am semnat, trebuia sa fim anuntate de vinzarea firmei cu vreo perioada de timp inainte? Multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 26 Iunie 2013
nu semna nimic. nu trebuia sa te anunte dar nici nu te poate da afara doar ca a facut cesiune de parti sociale. orice concediere e abuziva.
Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Nu orice concediere este abuziva. Cea care respecta procedura prevazuta de lege este legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)