avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL dupa 3 ani de activitate suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL dupa 3 ani de activitate suspendata

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in cazul in care vreau sa inchid un SRL dupa 3 ani de activitate suspendata! Precizez ca in acesti 3 ani (care se implinesc peste 1 saptamana) am avut angajata o contabila care a depus toate declaratiile si bilantul pe 0, nu am datorii catre stat si sunt unic asociat. Societatea are sediul social in Sectorul 2. Va rog sa imi spuneti exact unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Din lipsa resurselor financiare, as dori sa ma ocup eu de inchiderea SRL-ului, nu sa apelez la un avocat. Va multumesc anticipat! Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: iuliavalaori , utilizator 16:47, 26 Iunie 2013
Buna ziua.Mergeti la registrul comertului la consilierul juridic si cu o hartie in mana va notati ce acte va sunt necesare pentru inchiderea unui srl.Stiu ca anul trecut taxa pentru inchiderea unui srl era de 500 ron dar mai bine intrebati si va ocupati dvs de acte .
In prima etapa, se depune cererea de inregistrare a mentiunii privind dizolvarea impreuna cu decizia asociatului unic de dizolvare a societatii precum si cu dovada achitarii taxelor legale.
In etapa radierii se vor depune urmatoarele acte: cererea de radiere, certificatul de inregistrare si anexele acestuia, situatia financiara de lichidare, hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale, certificat de la Administratia Financiara din care sa rezulte ca societatea nu are datorii, dovada achitarii taxelor.
Cam astea ar fii dar mai bine intrebati dvs personal.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)
Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)