Buna ziua!!
Am un copil de un an, am optat ptr CIC de 12 luni si m-am intors la serviciu inainte ca bebe sa implineasca un an, asta ca sa beneficiez de stimulentul de insertie. Problema mea este urmatoarea: in ultimii 7 am lucrat noaptea (3 nopti pe luna) si am primit un spor de 10%. Conform CCM-ului intern persoanele care au in ingrijire copil cu varsta mai mica de 2 ani nu pot sa efectueze ore de noapte.. Ce se intampla cu sporul?? Se pierde?? Eu practic sunt inclusa in acest sistem care presupune efectuarea orelor de noapte.. Cand copilul meu o sa implineasca varsta de 2 anisori o sa reincep munca de noapte..Eu consider ca aceasta perioada (intre 1 si 2 ani) este similara cu perioada concediului de odihna..In CO beneficiezi de sporul acesta.. Va rog sa ma ajutati!
Sporul de noapte se acorda pentru activitatea desfasurata efectiv intre orele 23 - 6.
Daca pana la implinirea varstei copilului de 2 ani, conform CCM, nu puteti efectua/ nu efectuati ore de noapte, nu beneficiati nici de acest spor.
In momentul in care veti relua activitatea si noaptea, veti putea beneficia si de sporul de noapte.