avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdere spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdere spor de noapte

Buna ziua!!
Am un copil de un an, am optat ptr CIC de 12 luni si m-am intors la serviciu inainte ca bebe sa implineasca un an, asta ca sa beneficiez de stimulentul de insertie. Problema mea este urmatoarea: in ultimii 7 am lucrat noaptea (3 nopti pe luna) si am primit un spor de 10%. Conform CCM-ului intern persoanele care au in ingrijire copil cu varsta mai mica de 2 ani nu pot sa efectueze ore de noapte.. Ce se intampla cu sporul?? Se pierde?? Eu practic sunt inclusa in acest sistem care presupune efectuarea orelor de noapte.. Cand copilul meu o sa implineasca varsta de 2 anisori o sa reincep munca de noapte..Eu consider ca aceasta perioada (intre 1 si 2 ani) este similara cu perioada concediului de odihna..In CO beneficiezi de sporul acesta.. Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
medeeam78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 29 Iunie 2013
Sporul de noapte se acorda pentru activitatea desfasurata efectiv intre orele 23 - 6.
Daca pana la implinirea varstei copilului de 2 ani, conform CCM, nu puteti efectua/ nu efectuati ore de noapte, nu beneficiati nici de acest spor.
In momentul in care veti relua activitatea si noaptea, veti putea beneficia si de sporul de noapte.
medeeam78

Daca nu mai efecuati munca de noapte, atunci angajatorul nu are obligatia de a va acorda sporul de noapte.

Perioada CCC nu poate fi similara cu perioada concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil georgianaa georgianaa 1.Daca stau eu in primul an in concediu de crestere copil, iar sotul in cel de-al doilea an cum se calculeaza pentru fiecare indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil, stimulent de inserție CCA701 CCA701 Buna seara.As dori sa va intreb daca stiti mai exact cu cate zile inainte de a face bebe 2 ani trebuie sa revin la serviciu daca doresc sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ccc2 ani, intoarcere inainte de 1 an AlexaC3 AlexaC3 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: din noiembrie 2016 sunt in CCC. Am optat pentru varianta de 2 ani. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)