avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata somaj persoana fizica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata somaj persoana fizica

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: in situatia in care am incheiat contractul de munca cf. art.55.b (cu acordul partilor), dupa 15 ani de activitate as putea beneficia de somaj daca achit, ca persona fizica o anumita perioada contributia la somaj? si care ar fi perioada minima de cotizare pentru a putea beneficia?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: b2anka , utilizator 17:32, 26 Iunie 2013
1. Pentru a incheia contract de asigurare sociala la somaj, ca persoana fizica, trebuie sa urmatoarele conditii:
- sa realizati venituri din activitati desfasurate potrivit legii;
- sa fiti asigurata si in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

2. Dar puteti face altceva: sa incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata, de cel putin o luna de zile, si la incetarea la termen a CIM veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc pentru raspunsul foarte promt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a incheiat contract de asigurare cu casa de pensii, poate beneficia de indemnizatie de somaj? magnifiq magnifiq Buna seara! Am si eu o intrebare: Mama mea nu lucreaza si plateste lunar cotizatia la casa de pensii. Intrebarea mea ar fii daca cotizeaza cel putin 1 an de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj mihalapuiu mihalapuiu am doi ani si patru luni lucrati dupa care mau pus sa-mi dau demisia beneficiez de somaj (vezi toată discuția)
Jignire / hartuire / nerespectare contract / somaj chira_chiriac chira_chiriac Buna ziua, am citit conditiile de acordare somaj, dar as dori sa intreb daca plec de la locul de munca cu acordul ambelor parti, eu mai avand aprox. 1 luna ... (vezi toată discuția)