Am fost casatorita 3 ani jumate si dupa 3ani jumate de casatorie am ramas gravida iar sotul din cauza ca avea o amant acare a pus presiune pe el a bagat ;a div de mine,in principiu am fost de acord cu div deoarce m-am lasat pacalita si mintita de el.acum insa ca stiu adv si de ce a vrut div vreau sa facem partaju insa el nu vrea,nu am facut mare lucru impreuna dar totusi vreau si eu ceva.
dupa nunta ne-am deschis un cont unde am pus toti banii de la dar,caontu fiind deschis pe numele lui si eu imputernicita.
el mi-a cumparat mi-e cateva bijuteri si verigheta si mi-a daruit un iphon care acum nu vrea sa mi le mai dea.....si am intalesc ca sunt cadouri si imi apartin
el si-a lu-at o masina pe firma dar sa platit ratele in timpu casatoriei si masina a fost trecuta pe persoana fizica ...pe numele lui.
paritnit lui i-au dat un teren iar ai mei un apartament insa la apartament el a fost cu mine la notar si a declarat ca apartamentu sa-mi fie ca bun doar mi-e astfel el va fi liber de orice sarcina si obligatie ...imi este ca bun cu nuda propietate...si acum ma intreb poate sa ceara pretenti la el?
banii din cont mi-a zis ca ia retras...eu de la casatorie si pana acum in fiecare luna i-am dat lui banii d a depus in cont lunar...deci sunt si banii mei
cum pot dovedi ca ace cont a existat dar el a scos banii imediat dupa div sau char in timpu div...ma ajuta va rog si pe mine cineva???
si inca o intrebare daca din cauza fap ca sunt insarcinata mi-am pierdut locul d munca in timpu casatoriei el este obligat sa ma intretina pe mine??????
Solicitati bancii in baza imputernicirii, eliberarea unui istoric de cont si extrase de cont pe ultimile luni. In privinta imobilului, daca acesta apartine de la parintii dumneavoastra si exista acea dclaratie notariala a sotului, nu ar trebui sa va faceti griji.
Din pacate daca banii au fost retrasi din conturi s-ar putea sa fie dificil de recuperat partea cu care dumneavoastra ati contribuit.( sunt necesare dovezi ca acele sume au apartinut din veniturile dumneavoastra).
Prin divort se va rezolva chestiunea privind stabilirea domiciliului minorului, autoritatea parinteasca si plata pensiei de intretinere doar pentru minor.
Inteleg ca ati divortat, de nascut ati nascut ?
Puteti cere pensie de intretinere pentru dvs pana se va naste bebe daca sunteti in incapacitate de munca.
Art. 428. - (1) Mama copilului poate cere pretinsului tată să îi plătească jumătate din:
a) cheltuielile naşterii şi ale lehuziei;
b) cheltuielile făcute cu întreţinerea ei în timpul sarcinii şi în perioada de lehuzie.
(2) Mama poate solicita aceste despăgubiri chiar şi atunci când copilul s-a născut mort sau a murit înainte de pronunţarea hotărârii privind stabilirea paternităţii.
(3) Dreptul la acţiune al mamei se prescrie în termen de 3 ani de la naşterea copilului.
(4) Mama nu poate cere aceste despăgubiri dacă nu a formulat şi acţiune pentru stabilirea paternităţii.
(5) În afara cheltuielilor prevăzute la alin. (1), mama şi moştenitorii ei au dreptul la despăgubiri pentru orice alte prejudicii, potrivit dreptului comun.
Despre partaj, e nevoie de vazut actele, de scos extrase, mers la banca, vazut daca mai sunteti imputernicita.
va multumesc.nu am nascut inca,cand sotul ma parasit avea 4 luni abea ce iesisem din spital ca am avut niste probleme ...sarcina toxica..vomam si imi curgea sange din nas de 4-5 ori pe zi,odata ajunsa acasa la o sap sotul a cerut div si ma manipulat profitand de situatia in care eram si ca aflasem ca ma dat afara de la munca.eu nu lucrez si nu am nici o sursa de venit.de trei luni nu mi-a dat un ban,ma lasat fara un leu in portofel si mai am o luna si trebuie sa nasc.acum spune ca nu isi recunoaste copilul ca nu e al lui,vreau sa ii fac si tst adn sa ii demonstrez ca e al lui...trebuie sa inaintez acum un proces sau dupa ce nasc?pana acuum ma tot mintit ca imi va da o parte din banii si bijuterile mele acum insa nu imi mai da nimic ca m-am lu-at d amanta lui iar timpu trece eu nasc si nu am nici bani.el cheltuie banii cu amanta lui sh eu ma imprumut sa pot trai.
Divort
ContSters189893
In anul 1995 am cumparat un apartament fiind necasatorita , in anul 1998 m am casatorit , impreuna am facut unele imbunatatiri printre care am cumparat si o ... (vezi toată discuția)