avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa devin proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa devin proprietar?

Buna seara,

In 2007 am platit o firma sa edifice o constructie pe terenul apartinand tatalui meu. (avea titlu de proprietate pe teren). La acel moment tatal meu mi-a dat acordul sa edific constructia. Nu s-a luat autorizatie de constructie iar pe casa nu exista titlu decat rol fiscal deschi pe numele tatalui meu. Am constractul de antrepriza cu firma respectiva precum si toate chitantele prin care pot dovedi ca platile au fost facute exclusiv din contul meu in contul societatii antreprenor.

DIn anul 2012 tatal meu, urmae unei situatii financiare mai dificile, este urmarit de creditori care il executa pe terenul pe care eu am edificat aceasta constructie. Executorul sustine ca nu are nevoie de titlu ca sa execute s constructia (mea) aflata pe terenul tatalui meu si ca o va executa.
Am inteles ca este necesar sa introduc o actiune pri care sa solicit sa se constate ca sunt prprietarul constructiei. Este posibil asa ceva ? Pot deveni proprietar ? Daca da, cum ?
Cel mai recent răspuns: faneduru74 , utilizator 18:58, 26 Iunie 2013
Sa inteleg ca e foarte complicata chestiunea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog mult, am si eu o intrebare: am obtinut aviz ... aonicescu aonicescu Buna ziua, va rog mult, am si eu o intrebare: Am obtinut aviz de urbanism si autorizatie de constructie pentru casa mea in anul 2012 expira in 2014, am ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate pe constructii, terenul fiind al altei persoane zahy zahy Am construit casa(cu autorizatie) si anexe(fara autorizatie)inca din 1978, pe terenul in suprafata de 640 m.p. atribuit de CAP(dara pentru care nu am aceasta ... (vezi toată discuția)
Imobil(cladire) cumparata doar cu factura fiscala fara act notarial ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)