avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Pot lua indemnizatie de crestere copil in acelasi timp cu indemnizatie de consilier local?Nu as vrea sa o pierd pe cea de crestere copil.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 29 Iunie 2013
Nu. Daca obtineti si alte venituri, pierdeti indemnizatia pentru cresterea copilului. In fond, aceasta se acorda pentru a sta si a ingriji copilul care are nevoie de asta.
Va multumesc!
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.

2. Asadar puteti cumula indmnizatia pentru CCC cu indemnizatia de consilier local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de concediere in perioada de crestere copil narcisabusuioc narcisabusuioc Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil si am fost disponibilizata deoarece firma a fost in reorganizare judiciara. In urma disponibilizarii firma este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Bonus acordat in ccc sunrise2 sunrise2 Buna ziua, Sunt in CCC din luna ianuarie, in septembrie copilul implinind un an. In luna iulie am primit un bonus banesc de la firma la care am fost angajata, ... (vezi toată discuția)