avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul de concediere in perioada de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul de concediere in perioada de crestere copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil si am fost disponibilizata deoarece firma a fost in reorganizare judiciara. In urma disponibilizarii firma este obligata sa imi acorde salarii compensatorii sub forma de ajutor de concediere care vor sa mi le vireze lunar.
Intrebarea mea este :In perioada in care firma imi vireaza lunar salariile compensatorii (din care mi se retin contributiile aferente) mai primesc si indemnizatia de cretere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 31 Iulie 2013
Potrivit art.16 alin.3 din OUG nr.111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.

Asadar, veti cumula indemnizatia pentru CCC cu salarii compensatorii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Alina-Miha Alina-Miha Buna seara,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Pot lua indemnizatie de crestere copil in acelasi timp cu indemnizatie de consilier local?Nu as vrea sa o pierd ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala la clinica privata pe per concediului de crestere al copilului sau concediului fara plata MihaielaB MihaielaB Buna ziua, Ca angajata la o firma privata, beneficiez de abonament medical la o clinica privata. Pentru acest beneficiu, lunar, platesc impozitul din ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului de maternitate Blueeyes22 Blueeyes22 Buna ziua, Firma la care lucrez efectueaza concediere in masa, eu fiind in concediu maternal (cele 126 de zile). Ofera celor concediati salarii ... (vezi toată discuția)