avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar mediu pe unitate pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar mediu pe unitate pentru nastere

buna ziua.

in ccm la nivel de unitate este stipulat acel salar mediu pentru nastere. am dus adeverinta conform ca sotia nu realizeaza nici un venit insa dupa 2 saptamani mi-au spus ca nu am vechimea necesara respectiv 6 luni, eu la momentul acela aveam 5 luni lucrate. stiu ca actualul ccm la nivel national este expirat dar este corect cea ce fac ei? acum am 7 luni lucrate pentru ei dar sefi mei nu vor sa auda ca le cer bani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 27 Iunie 2013
Care este reglementarea exacta in ccm la nivel de unitate cu privire la acordarea acestui salariu?

In principiu, un astfel de salariu se acorda fara o conditie de vechime in munca sau in unitate.
Adresati-va instantei de judecata, in speta Tribunalul, sectia Litigii de munca.
Conf art 268 alin 1 lit e CM cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
Cererea de chemare in judecata nu se timbreaza si se judeca in regim de urgenta.
asta nu stiu sa iti raspund, eu doar am fost informat ca exista . o colega care a nascut inaintea sotiei mele a fost chemata sa ii dea acel salar. am fost la resurse unmane sa ma interesez si au zis ca ma incadrez doar daca sotia nu lucreaza iar apoi m-au informat ca nu ma mai incadrez.
In acest sens, singura solutie este actiunea in instanta. Depuneti in acelasi timp si o sesizare la ITM si o solicitare scrisa la angajator - pentru a se face dovada ca ati solicitat acest lucru , iar angajatorul a refuzat plata ajutorului de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor pentru nastere copil lauraadriana lauraadriana Conf. art.51 lit.c din Contractul Colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 angajatorii au obligatia de a acorda salariatilor ajutoarele ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)