avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Buna ziua
Am o datorie fata de o societate de la care am inchiriat un spatiu comercial pentru care am semnat un contract de fidejusiune : firma creditoare, firma mea si eu, persoana fizica. Predarea spatiului s-a facut in 2009 si pana in prezent nu mi s-a solicitat restituirea sumei, decat pe persoana juridica, dar societatea mea s-a radiat prin insolventa. Daca au trecut cei 3 ani si nu am fost informata de nici o actiune a creditorului inseamna ca s-a prescris datoria si pe persoana fizica?
Multumesc
Buna ziua,
In privinta persoanei fizice, DA daca nu s-a facut niciun act care sa intrerupa prescriptia!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns
Daca s-ar fi facut vreun astfel de act nu ar fi trebuit sa stiu despre el? Sau unde ma pot interesa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma actului de renuntare juridic dana juridic dana Persoana fizica, in calitate de creditor al unei persoane juridice (SRL), in baza unui contract de creditar -insris sub semnatura privata, doreste sa renunte ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta mariagirbea mariagirbea Buna ziua!Sunt divortata de 4 ani si in urma partajului judiciar al imobilului in care locuiam,imobilul a ramas al meu urmand sa-i dau fostului sot o anumita ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie persoana fizica bogdanstoica bogdanstoica Buna ziua As dori sa stiu daca am semnat un contract cu o persoana juridica pentru inchirierea unui spatiu comercial si predarea spatiului a avut loc in ... (vezi toată discuția)