avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Solutii recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Solutii recuperare taxa auto

Buna ziua,va rog ,daca doriti ,sa ma lamuriti si pe mine,am cumparat o masina anul acesta(februarie) din tara, inscrisa,cu nr de Tm,am radiato,am inscris-o cu nr de MH,totul in regula pana acum,dar fostul propietar doreste sa fac eu cerere pt recuperare taxa auto,pt ca el nu a recuperat-o,a fost plecat din tara,sotia a vandut masina,cu acordul lui,dar acum doreste sa recupereze taxa,eu nu stiu cum il pot ajuta,cred ca nu pot,din moment ce el a platit,adica chitanta pt taxa este pe numele lui,eu nu pot sa cer asa ceva,il inteleg,dar ce pot face,nu doresc sa am probleme cu legea,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anemon , utilizator 17:31, 27 Iunie 2013
nu aveti nici o legatura cu recuperarea taxei o poate recupera doar cel care a platito chiar daca a vandut masina

eu am recuperat taxa platita in 2009 pentru o masina care o vandusem cu un an sau doi inainte de proces acesta fiind in 2011 si de frica sa nu pierd procesul am cerut doar restituirea taxei fara dobanda , dar acum cateva zile ma sunat avocatul ca sa dat o hotarare a curti europene in care specifica ca trebuie sa plateasca si dobanda statul , cea ce e normal gandinduma ca daca tu ca cetatean nu iti platesti taxele la timp statul iti ia dobanda penalizari..
proprietarul are nevoie de fisa de calcul a taxei chitanta si o copie de pe cartea de identitate a masini
va mul;tumesc.
Si in cazul meu,adica acum eu am radiato,pe numele meu,nnu mai este pe numele lui,el mai poate face ceva sa recupereze taxa?
da , nu are nici o treaba pe ce nume e autoturismul acum ,el se judeca pentru ca a platit in data de o taxa pentru autoturismul x

singura problema care o sa o aveti o sa fie in momentul in care doriti sa vindeti autoturismul daca se recupereaza taxa la urmatoarea inmatriculare o sa fie necesara plata taxei de noul proprietar
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare horatiu1972 horatiu1972 Buna ziua! O persoana mi-a adus o masina din Belgia in decembrie 2006. Eu sint primul proprietar in tara, dar taxa de inmatriculare este pe numele celui ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna ziua, o persoana a cumparat o masina din Germania, a achitat taxa de poluare pt. ea, dupa care a vandut-o, aceea persoana a vandut masina la randul lui ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ely_f ely_f In 2008 am platit taxa de prima inmatriculare ptr un autoturism, pe care ulterior l-am vandut. Am inteles ca pot acctiona finantele in judecata sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)