Buna ziua,va rog ,daca doriti ,sa ma lamuriti si pe mine,am cumparat o masina anul acesta(februarie) din tara, inscrisa,cu nr de Tm,am radiato,am inscris-o cu nr de MH,totul in regula pana acum,dar fostul propietar doreste sa fac eu cerere pt recuperare taxa auto,pt ca el nu a recuperat-o,a fost plecat din tara,sotia a vandut masina,cu acordul lui,dar acum doreste sa recupereze taxa,eu nu stiu cum il pot ajuta,cred ca nu pot,din moment ce el a platit,adica chitanta pt taxa este pe numele lui,eu nu pot sa cer asa ceva,il inteleg,dar ce pot face,nu doresc sa am probleme cu legea,va multumesc.
nu aveti nici o legatura cu recuperarea taxei o poate recupera doar cel care a platito chiar daca a vandut masina
eu am recuperat taxa platita in 2009 pentru o masina care o vandusem cu un an sau doi inainte de proces acesta fiind in 2011 si de frica sa nu pierd procesul am cerut doar restituirea taxei fara dobanda , dar acum cateva zile ma sunat avocatul ca sa dat o hotarare a curti europene in care specifica ca trebuie sa plateasca si dobanda statul , cea ce e normal gandinduma ca daca tu ca cetatean nu iti platesti taxele la timp statul iti ia dobanda penalizari..
proprietarul are nevoie de fisa de calcul a taxei chitanta si o copie de pe cartea de identitate a masini
da , nu are nici o treaba pe ce nume e autoturismul acum ,el se judeca pentru ca a platit in data de o taxa pentru autoturismul x
singura problema care o sa o aveti o sa fie in momentul in care doriti sa vindeti autoturismul daca se recupereaza taxa la urmatoarea inmatriculare o sa fie necesara plata taxei de noul proprietar
Taxa auto
ely_f
In 2008 am platit taxa de prima inmatriculare ptr un autoturism, pe care ulterior l-am vandut. Am inteles ca pot acctiona finantele in judecata sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)