Buna ziua.
Sunt in mijlocul unei tranzactii imobiliare. Vreau sa cumpar un apartament.Ieri am fost la notar impreuna cu vanzatorii. Notarul a scos CF. Am observat ca pe CF scara blocului e gresita. Adresa imobilului in contractul de dobandire al actualilor proprietari e de forma strada, numar, apartament, fara scara. Asa au adresa si pe cartile de identitate. In CF forma este strada, numar, scara, apartament. Proprietarii de fapt stau la scara 3, iar in cf e scara 4. In rest, strada, numarul si numarul apartamentului sunt corecte. Domnul notar a spus ca acea eroare nu ar reprezenta o problema. Cum se poate remedia eroarea din cf?
Trebuie vazut de unde vine greseala... daca vine de pe schita sau daca e doar o eroare de scriere la redactarea cartii funciare... Daca si pe schita e gresit, se impune efectuarea unei documentatii cadastrale avand ca obiect indreptare eroare materiala. Daca e doar o greseala de redactare a cartii funciare, se rezolva simplu, din oficiu, de catre cei de la OCPI.
Sfatul meu este sa va "inarmati" cu o adeverinta sau un certificat fiscal din care sa reiasa numarul corect de scara si sa mergeti la OCPI, deoarece corectarea cartii funciare se poate face din oficiu (repet, daca e vorba doar de o greseala de scriere) sau pe baza unei cereri (in masura in care spuneti ca pe contract nu e trecut numarul scarii, vi se poate cere o adeverinta in acest sens).