avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Adresă greșită în cartea funciară. Cum se poate ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Adresă greșită în cartea funciară. Cum se poate rectifica?

Am si eu cartea funciara gresita,mai exact adresa apartamentului. Va rog sa ma ajutati cat de grava este situatia si cum se poate rezolva ? Este vorba de un apartament cumparat recent si este gresita si adresa din contract. Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
Mergeți la notarul care a instrumentat contractul pentru a face o cerere de îndreptare a erorii materiale.
Am fost direct la ocpi. Astept raspuns. Se rezolva sau trebuie ajuns in instanta?

Adrian ALBU a scris:

Mergeți la notarul care a instrumentat contractul pentru a face o cerere de îndreptare a erorii materiale.

Ar trebui să se rezolve fără instanță.
Am inteles. Multumesc !

Adrian ALBU a scris:

Ar trebui să se rezolve fără instanță.

Adeverinta de la primarie cu adresa corecta + 60 de lei taxa la OCPI pentru actualizare adresa. Indreptare de eroare puteti face doar daca sunt acte in arhiva OCPI unde este trecuta adresa corecta, iar adresa in CF s-a trecut dintr-o greseala a lor la conversia cartii funciare sau alte nebunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara cu cf gresit serdexro serdexro Buna ziua. Sunt in mijlocul unei tranzactii imobiliare. Vreau sa cumpar un apartament.Ieri am fost la notar impreuna cu vanzatorii. Notarul a scos CF. Am ... (vezi toată discuția)
Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Descrierea imobilului din cf dariad dariad Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin: - Am extrase ... (vezi toată discuția)