avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plagere penala impotriva unui judecator
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plagere penala impotriva unui judecator

Am fost amendat cu amenda judiciara de catre un judecator de la Curtea de apel . Am facut plangere penala pentru abuz in serviciu , impotriva acelui judecator , pe care am adresat-o Parchetului de pe langa inalta curte de casatie si justitie Bucuresti , dar de atunci ( aproape 2 luni ) nu am primit niciun raspuns . Trebuia indreptata plangerea in alta parte ? Exista vreo sansa ca acel judecator sa fie tras la raspundere ? Mentionez faptul ca toate probele sunt in favoarea mea iar amenda a fost aplicata fara sa se respecte cele mai elementare prevederi ale codului de procedura penala .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:45, 11 Martie 2009
Daca ati indreptat gresit plangerea, nici o problema. Cei care au primit-o au obligatia legala sa o trimita spre solutionare organelor competente. Din pacate, suntem in Romania, si dureaza un PIC cam mult.
Mai putei face plangere si la CSM. Acolo ii durerea si mai mare pentru magistratii nostri.
Sesizarile impotriva judecatorilor sunt de competenta Consiliului Superior al Magistraturii.

Dar asta apreciez eu ca ar fi trebuit sa faceti, dvs. ati ales sa formulati plangere penala.
Multumesc pentru raspuns , dar conform Legii 233/2002 , in termen de 30 de zile , trebuia sa primesc un raspuns cu privire la sesizarea mea , nu ? Daca e necesar , o sa fac si o sesizare catre C.S.M.pentru ca acel judecator care m-a amendat sa fie putin urecheat de catre sefi , ca altceva oricum nu cred ca o sa pateasca...doar traim in Romania...
arhivarul a scris:

Multumesc pentru raspuns , dar conform Legii 233/2002 , in termen de 30 de zile , trebuia sa primesc un raspuns cu privire la sesizarea mea , nu ?

Ati formulat o plangere penala pentru abuz in serviciu, nu o petitie, prin urmare nu veti primi raspuns in 30 de zile, conform Legii nr. 233/2002.
In acest caz sunt aplicabile prevederile Codului de procedura penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistratii raspund penal pentru abuz in serviciu? _Alin_ _Alin_ Zilele trecute am asistat la o discutie cu prietenii mei, discutand despre sistemul justitiar, discutand despre tot ce se intampla cu justitia din Romania. ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)