avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal.Abuz în serviciu.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal.Abuz în serviciu.

Ma numesc Ionut, lucrez ca Factor Postal. Astazi am fost chemat la politie sa iau la cunostinta ca mi sa intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "Abuz in serviciu". Cum am ajuns la asa ceva:
In luna Februarie am distribuit 2 citatii....una era adresata doamnei Y de pe strada numarul 3 si cealalta adrsata domnului X de pe strada numarul 7A.
Acesta din urma domnul X a facut dovada primirii documentelor a semnat si si-a trecut seria si numarul de buletin. Astazi sunt cercetat pentru ca : de ce domnul X a semnat si pentru doamna Y? Citatiile se duc la adresa care este scrisa pe citatie. CORECT! Nu imi aduc aminte clar daca aceste 2 citatii aveau aceaasi adresa cu nume diferite ceea ce am declarat si la politie. Am incercat sa dovedesc cumva ca am fost la adresa care scria pe citatie. Domnul X a venit cu citaia si scria adresa care am distribuit-o , doamna Y ma reclama ca am dat citatia la alta adresa dar nu vine cu dovada ca pe citatia ei scria adresa care care locuieste ......din cate imi aduc aminte(vag) doamna Y avea scris pe citaie DOAMNA Y strada 7A ...mai apoi sa se mentioneze in declaratie ca ea a locuit mai demult la strada 7A. Acum doamna Y reclama Factorul Postal ca sa inteles cu domnu X sa-i duca citatiile lui. Daca ma aintelegeam cu domnul X mai faceam dovada primirii actului? Ce ma sfatuiti sa fac? Dau mai multe detalii daca imi raspundeti! Multumec.
Cel mai recent răspuns: andronache112 , utilizator 11:44, 28 Iunie 2013
Probabil ca s-a semnat pe citatia care era la alta adresa deoarece in caz contrar nu ati fi avut probleme.
Nu ar strica sa mergeti insotit de avocat la politie pentru a intelege exact despre ce este vorba si sa intelegeti daca sunteti sau nu vinovat.
Citatiile se trimit prin posta cu confirmare de primire.
Cereti politiei sa va dea o copie dupa citatiile respective (dupa ambele), pentru a vedea adresele celor doi.
Cautati documentul din ziua respectiva (aflat in arhiva postei) cu care dvs. ca postas mergeti si impartiti corespondenta, document pe care sunt trecute nr si data corespondentei de repartizat, adresantul, expeditorul si pe care dvs. sunteti obligat conform legii postale, sa puneti destinatarul sa semneze de primire, sa scrie data si sa treaca seria si nr. actului sau de identitate.
Dvs. trebuia sa confruntati actul de identitate cu persoana careia ii distribuiti corespondenta.
Politia nu ii da nimic.
Ii arata cel mult inscrisurile daca insista avocatul.

Nu stiu daca am inteles bine dar daca persoana care a semnat locuieste in doua locuri mie nu imi pare sa se poata dovedi vinovatia postasului.
Angajti un avocat si putei obtine achitarea.sau in cel mai rau caz,o amenda administrativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poștașul a predat corespondența unui localnic pentru a fi distribuită cetățenilor. este legal? camelia_police camelia_police Ghiseul postal din localitatea mea functioneaza doar o zi pe saptamana. Pentru ca volumul de munca este foarte mare, postasul a predat toate plicurile unui ... (vezi toată discuția)
Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante de la fostul proprietar mir2006 mir2006 Buna ziua tuturor, Locuiesc de mai mult timp in strainatate, iar la domiciuliul meu din Bucuresti nu locuieste nimeni, apartamentul nefiind inchiriat. Am ... (vezi toată discuția)