avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare care sa tina loc de contract de contract Noul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare care sa tina loc de contract de contract Noul Cod civil

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare imobil apartament, ca si cumparator, inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod civil (in 2008).
Instanta mi-a pus in vedere sa motivez in drept cererea, introdusa in aprilie 2013.
Care este legea aplicabila in cazul in care, dupa intrarea in vigoare a NCC, se
solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de
vanzare-cumparare pe temeiul unui antecontract anterior NCC?
Invoc vechile dispozitii ale Codului, ca temei de drept, sau noile dispozitii (art.
1669 NCC)?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:02, 2 Iulie 2013
După părerea mea sunt aplicabile prevederile art. 6 alin. 2 NCC, deoarece e vorba de un act juridic (antecontractul de v-c) încheiat sub vechiul cod.

E normal și echitabil ca partea care a încheiat un act juridic sub vechil cod să nu poată fi obligată la respectarea regulilor impuse de noul cod referitoare la actul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparate peiudanut peiudanut Buna ziua Daca ma poate cineva ajuta cu urmatoarea informatie :care este perioada maxima a actiunii unui antecontract de vanzare cumparare (vezi toată discuția)
Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Pronunțare hotărâre care sa tina loc de act autentic StefanCorina30 StefanCorina30 Buna ziua, În anul 2018 am încheiat o promisiune de vanzare cumpărare pentru un apartament nefinalizat, plătind pretul total al apartamentului la momentul ... (vezi toată discuția)