avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa si salariile compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa si salariile compensatorii

Buna ziua,
Firma la care lucrez urmeaza sa intre in insolventa. In contractul colectiv de munca avem trecute salarii compensatorii in ca de disponibilizare. Mai putem primi aceste salarii? Daca nu din partea firmei, din partea statului? Exista un fond special pentru asa ceva?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 28 Iunie 2013
Statul nu are nicio legtaura cu acordarea de salarii cpmpensatorii in sectorul privat, prin urmare, chiar daca se intra in insolventa veti fi inscrisi la masa credala cu cuantumul acestor salarii urmand a va fi platite conform dispozitiilor legale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului dupa concediere colectiva - firma in insloventa papone papone Buna ziua, Am fost disponibilizat in urma unei concedieri colective, urmand ca la 31.03 sa incasez salariul pe luna martie si 3 salarii compensatorii, ... (vezi toată discuția)
Angajat disponibilizat angajator in faliment zoi zoi Buna ziua, Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii ... (vezi toată discuția)