avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile CO/contract de munca ore luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile CO/contract de munca ore luna

buna ziua,
daca am un contracte de munca cu ore/luna/inegal, adica 96 ore luna, la ce nr zile/ore de concediu are dreptul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 1 Iulie 2013
nu stiu daca e corect 21 zile pe an.
asat inseamna ca un agnajat care lucreaza 96 ore/luna, adica 12 zile pe luna, in cadrul unui an de zile el are concediu aproape 2 luni.

ma gandesc ca zile de co se acorda proportional cu durata muncii, adica daca la 255 zile lucatoare/an- 21 zile co, la 144 zile lucratoare (12 zile*12 luni), are dreptul la 12 zile co (adica 96 ore)
Nu este ok rationamentul?
Nu este corect rationamentul , vedeti art.106 alin.1 C.mun.
deci ,aceste contracte cu nr de ore/luna/inegal sunt asimilate ca si contractele de munca cu timp partial si se comporta ca atare, cf codului muncii.

zilele de co vor fi raportate pe zile, nu ore, corect?
Exact, CO se raporteaza la zile si nu la ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - norma 1h/saptamana Patience Patience Buna ziua, Stiu ca nu se calculează CO in raport cu norma de lucru, dar ce fac in situatia in care am un salariat cu norma de 1h/saptamana? Tot 21 zile CO? ... (vezi toată discuția)
Calcul co timp de munca 32 ore luna inegal Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Il vad pe domnul freeelis si nu vreau sa-l pierd imediat scriu stiu ca proportional (vezi toată discuția)