avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Exista o alta forma de contract similara cu contractul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Exista o alta forma de contract similara cu contractul de inchiriere/locatiune

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate incheia un alt tip de contract care sa fie similar cu contractul de inchiriere/locatiune.
In opinia mea contractul de asociere in participatiune sau prestari servicii nu este similar cu contractul de inchiriere/locatiune. Apoi contractul de comodat nu ma intereseaza deoarece este cu titlu gratuit.
Daca stie cineva o varianta similara, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ursuletulpanda , utilizator 15:52, 28 Iunie 2013
Concret ,care este interesul dvs,care nu poate fi negociat si asumat de catre parti in cazul contractului de locatiune ?
este vorba despre un teren inchiriat, unde in contract este o clauza prin care proprietarul terenului obliga chiriasul sa nu subinchirieze decat pentru maxim 1 luna. Chiriasul vrea sa stie daca poate incheia un alt tip de contract (nu de inchiriere sau locatiune) pentru a evita acea clauza din contract. Are posibilitatea sa subinchirieze dar este incurcat de acea clauza care permite subinchirierea doar pentru maxim 1 luna. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat sau ctr.subanchiriere? popescu_car popescu_car Am un punct de lucru in spatiu inchiriat de la pers. fizica si declarat la adm. financiara de catre proprietar. Doresc sa subanchiriez sau sa fac ctr. comodat, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)
Contract de? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)