avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului de odihna la incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului de odihna la incetarea CIM

daca un salariat nu a efectuat concediul de odihna anul trecut (nu din vina angajatorului) si in cursul anului curent ii inceteaza contractul de munca , ce zile de concediu se platesc la incetare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 2 Iulie 2013
Va primi:
* Drept cv CO/2012 integral
* Drept CO/2013 pentru perioada efectiv lucrata
Ex.
Daca dreptul total de CO/2013 este de 21 zile si inceteaza contractul cu 01.07 i s-ar plati:
21 zile / 12 luni x 6 luni = 11 zile CO/2013
Modul de calcul il stiu . Pe mine ma intereseaza daca se mai plateste sau nu concediul aferent anului trecut daca nu exista un motiv special pentru neefectuare
Codul Muncii nu face nicio referire la perioada de CO neefectuat care se poate compensa la incetarea c.i.m.

Insa, dreptul la actiune in instanta se prescrie in termen de 3 ani. Asadar, in instanta se pot recupera banii pentru CO neefectuat pe o perioada de cel mult 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat Cossim Cossim Buna ziua, Imi puteti specifica articolul de lege care reglementeaza plata concediului de odihna nefectuat. De fapt ce vreau sa aflu este cum se ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu de odihna neefectuat din anul 2017 Maria Constantinescu Maria Constantinescu Buna seara! Doresc sa stiu daca in cazul incetarii contractului de munca in anul 2018, in urma demisiei, angajatorul este obligat sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)