avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenintari din partea bancii chiar daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenintari din partea bancii chiar daca nu sunt implicat; date cu caracter personal

Buna ziua,

Cu cateva intrebari va deranjez si anume:

Am sunat la un numar de mobil oferit de angajatii bancii pt a ma interesa in numele unui amic cat mai are de platit la un credit ce nu a mai fost achitat cam de 1 an. Dosarul era pe punctul de a ajunge la o firma de recuperare dar domnul respectiv a spus ca il poate retrage daca achit astazi 28.06. Discutia a avut loc joi 27.06. Eu am spus ca fac tot posibilul sa ajung dar din pacate nu am avut cum. Astazi 28.06 m-a sunat sa ma ameninte ca nu am fost sa platesc cu toate ca i am explicat ca sunt o a terta persoana ...ca va trimite dosarul la o firma de recuperare etc
Intrebarile mele sunt:
1. au voie sa dea detalii despre un cont doar pe baza unui CNP? asa cum a facut domnul in cauza?
2. cum este posibil sa fiu sunata ca a terta persoana si amenintata?
3. sesizarile facute la banca au vreun efect?
4. as depune plangere la politie si as merge mai departe pentru a obtine inregistrarea dar nu stiu daca se merita si daca rezolv ceva cu asta.

Multumesc,
Liliana.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 28 Iunie 2013
1-In situatia in care va-ti asumat responsabilitatea sa intermediati sa reprezentati interesele beneficiarului creditului fata de creditor,este dela sine inteles ca anterior,va-ti asumat si eventualele consecinte
In conditiile in care ati contactat creditorul ,va-ti aratat interesul in directia achitarii unei sume prin care sa se ajunga cu platile la zi-motiv pentru care si reprezentantul creditorului a dat curs cererii dvs si a stopat procedura de declinare competenta recuperare credit nerambursat catre recuperator,este de inteles nemultumirea creditorului fata de prisiunea neonorata de catre dvs
2-In situatia in care interesul dvs initial a fost sa preluati detalii despre situatia creditului,
eventual daca au fost dispuse masuri de recuperare,este total nejustificat interesul dvs de a reclama reprezentantul bamcii ca a dat curs solicitarilor dvs initiale
Demersul reprezentantului bancii este consecinta directa a demersului dvs cu o zi inainte cand ati avansat solicitarea de pasuire pentru o plata partiala care in fapt nu s-a concretizat
3-Eventual demers la banca nu ar conduce decat la eventuala sanctionare a inspectorului care a comportat discutii si a furnizat detalii unei persoane alta decat beneficiarul creditu;lui-acest eventual demers nu ar conduce decat la o inrautatire a relatiilor creditor - beneficiar credit
4-Eventual demers la politie nu se justifica deoarece nu sunteti parte direct implicata in contractul de creditare,iar creditorul va invoca prevederi din norme,care nu permit detalierea catre tert a datelor cu caracter strict personal dupa cum sunt cele din contractul de creditare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme-credit persoana fizica cris_geany cris_geany in anul 2oo8 am luat o masina in rate ,fara nici o garantie-cu o rata lunara fixa de 800 lei pe 7 ani.luna aceasta am fost informati ca dosarul a fost dat la o ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii in instanta Harlory Harlory acum cativa ani am facut pe numele meu mai multe credite de nevoi personale la banci, iar banii au fost utilizati de catre o terta persoana, care mi-a pus la ... (vezi toată discuția)
Un prieten a girat ... Gabryell10 Gabryell10 Nu sunt in cauza ( si nici nu mi-as dori ) insa un prieten la care tin este, si as vrea sa-l ajut. A girat ceva vreme in urma un colaborator cu situatie buna ( ... (vezi toată discuția)