Am sunat la un numar de mobil oferit de angajatii bancii pt a ma interesa in numele unui amic cat mai are de platit la un credit ce nu a mai fost achitat cam de 1 an. Dosarul era pe punctul de a ajunge la o firma de recuperare dar domnul respectiv a spus ca il poate retrage daca achit astazi 28.06. Discutia a avut loc joi 27.06. Eu am spus ca fac tot posibilul sa ajung dar din pacate nu am avut cum. Astazi 28.06 m-a sunat sa ma ameninte ca nu am fost sa platesc cu toate ca i am explicat ca sunt o a terta persoana ...ca va trimite dosarul la o firma de recuperare etc
Intrebarile mele sunt:
1. au voie sa dea detalii despre un cont doar pe baza unui CNP? asa cum a facut domnul in cauza?
2. cum este posibil sa fiu sunata ca a terta persoana si amenintata?
3. sesizarile facute la banca au vreun efect?
4. as depune plangere la politie si as merge mai departe pentru a obtine inregistrarea dar nu stiu daca se merita si daca rezolv ceva cu asta.
1-In situatia in care va-ti asumat responsabilitatea sa intermediati sa reprezentati interesele beneficiarului creditului fata de creditor,este dela sine inteles ca anterior,va-ti asumat si eventualele consecinte
In conditiile in care ati contactat creditorul ,va-ti aratat interesul in directia achitarii unei sume prin care sa se ajunga cu platile la zi-motiv pentru care si reprezentantul creditorului a dat curs cererii dvs si a stopat procedura de declinare competenta recuperare credit nerambursat catre recuperator,este de inteles nemultumirea creditorului fata de prisiunea neonorata de catre dvs
2-In situatia in care interesul dvs initial a fost sa preluati detalii despre situatia creditului,
eventual daca au fost dispuse masuri de recuperare,este total nejustificat interesul dvs de a reclama reprezentantul bamcii ca a dat curs solicitarilor dvs initiale
Demersul reprezentantului bancii este consecinta directa a demersului dvs cu o zi inainte cand ati avansat solicitarea de pasuire pentru o plata partiala care in fapt nu s-a concretizat
3-Eventual demers la banca nu ar conduce decat la eventuala sanctionare a inspectorului care a comportat discutii si a furnizat detalii unei persoane alta decat beneficiarul creditu;lui-acest eventual demers nu ar conduce decat la o inrautatire a relatiilor creditor - beneficiar credit
4-Eventual demers la politie nu se justifica deoarece nu sunteti parte direct implicata in contractul de creditare,iar creditorul va invoca prevederi din norme,care nu permit detalierea catre tert a datelor cu caracter strict personal dupa cum sunt cele din contractul de creditare