avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Va rog sa imi spuneti ce s-ar putea face in cazul concedierii fara niciun motiv...pur si simplu. Se fac presiuni sa imi dau demisia, mi s-a spus ca ma trimite in delegatie pt 6 luni...si ma simt pur si simplu pandita sa fac vreo greseala. Cum as putea sa imi fac dreptate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 29 Iunie 2013
In acest caz, putem vorbi si despre o hartuire morala la locul de munca. De asemenea, solutia este de a se strânge cât mai multe dovezi (scrisori, e-mail-uri, note, acte etc.) și mărturii ale colegilor, iar astfel persoana incriminată va trebui să demonstreze că faptele sale nu constituie hărțuire, ci că sunt determinate de alte motive.
De asemenea, il puteti acționa în judecată pe angajator, îi puteti solicita sindicatului să acționeze în numele dvs.
Persoanele hărțuite se pot adresa și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care este autoritatea de stat în domeniul discriminării.
Sesizarea se poate face, cu respectarea confidențialității, în termen de un an de la data săvârșirii faptei sau de la data la care putea să ia cunoștință de săvârșirea acestora.

Va puteti adresa, de asemenea, si Inspectoratului Teritorial de Muncă si/sau Inspectiei Muncii. Astfel, în temeiul dispozițiilor legale, inspectorii de muncă au dreptul să dispună măsuri atunci când angajatorii nu își îndeplinesc obligațiile legale. Aceste măsuri se pot lua și atunci când se constată cazuri de hărțuire morală. Refuzul unui angajator, persoană fizică sau juridică, de a aduce la îndeplinire măsurile obligatorii dispuse de inspectorul de muncă, constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre hartuirea morala la locul de munca albu_ionel2002 albu_ionel2002 Buna ziua Doresc sa stiu despre hartuirea morala la locul e munca cum putem sa punem capat ... (vezi toată discuția)
Abuz de functie dora_il dora_il hartuire morala si comportament preferential ,luare de atributii (vezi toată discuția)
Recomandare raisa-gabriela raisa-gabriela Imi puteti recomanda un avocat care sa ma reprezinte in instanta pt hartuire morala la locul de munca? As dori o persoana care a avut dosare de acest gen. (vezi toată discuția)