avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Costuri divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Costuri divort

As dori sa stiu cat costa un divort si cat dureaza in mod normal.Ma refer la un divort cu acordul ambelor parti dar cu partaj
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 30 Iunie 2013
Divortul prin acord I'l puteti face atat la notar cat si la instanta daca aveti copii, daca nu aveti copii I'l puteti face si la starea civila in afara de notar si instanta. Partajul I'l puteti face pe ale amiabila la notar dupa divort si costa in functie de cota ce se transmite din bunuri. Divortul la notar dureaza 30 de zile , costurile difera dupa cum din casatorie rezulta sau nu copii minori, intre 500 de Ron plus TVA si 1000 de ron plus TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator
Partajul e tot prin acord?
Eu cred ca cel mai decent divort e la notar sau la starea civila. In instanta, desi taxa de timbru e mai mica, v-ar trebui un avocat; per total e mai scump si dureaza foarte mult. Oricum, nu vad rostul de a ajunge in instanta daca va intelegeti.

Daca aveti minori insa, va recomand ca intelegerea de divort sa va fie redactata de un avocat cu experienta in domeniu; sau puteti decide ca sa luati orice hotarari impreuna privind copilul si aia e, fara restrictii la vizitare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid cu copil minor cristinasteaua cristinasteaua Buna ziua! As vrea sa divortez rapid,sotul meu este de acord,nu avem bunuri comune de impartit,dar avem un baiat de 14 ani . Se poate la primarie sau la notar ... (vezi toată discuția)
Divort Daniela_Cuceu Daniela_Cuceu Pentru un divort de comun acord,care sunt etapele care trebuie sa le urmez si unde? (vezi toată discuția)
Divort N_&_K_43 N_&_K_43 ....imi poate spune cineva,,cat ne va costa acum un divort daca se face de comun acord?si care sunt taxele ce trebuiesc platite?multumesc :hm: (vezi toată discuția)