Am lucrat la un magazin ca vanzatoare si nu am mai primit salariul pe ultima luna si jumatate.Am facut o scrisoare la ITM si asa au constatat si ei.In ianuarie am dat firma in judecata pt.neplata si in mai a luat sfarsit procesul,cu rezultatul ''Hotarare-Admite cererea formulata,fara cheltuieli de judecata''.De atunci...nimic. Ce se-ntampla mai departe???/
Solicitati ajutorul unui executor judecatoresc care sa execute silit compania. Sau faceti o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Trebuie sa puneti in executare silita hotararea judecatoreasca, daca aceasta nu este pusa in executare de bunavoie de catre angajator.
In aces sesn, puteti depune o solicitare in scris la angajator pentru a va plati acele drepturi sau sa solicitati ajutorul unui executor judecatoresc.
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor constituie infraciune pedepsita cu inchisoare intre 3-6 luni sau amenda penala, conform art.261 C.mun.
Sanctiunea se aplica daca nu se face plata salariilor in 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de partea interesata
Raspunderea penala a angajatorului poate interveni numai daca s-a facut o plangere prealabila impotriva sa de catre persoana vatamata (pentru infractiunea prevazuta la art.261 C.mun.). In situatia in care partile se impaca, raspunderea angajatorului este inlaturata.
Pe pagina cu informatii generale despre dosar scrie ca data ultimei modificari este in 28-06-13,dar hotararea e data din 23-05-13 si nu am primit nimic,nici o instiintare...
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)