avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal Alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal Alcool

Buna seara, In data de 24.02.2013 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie, 1,35 prima proba si 1.05 a doua. Am facut recalculare, am platit 510 ron, acum astept rezultatele. Intrebarea este cum imi pot recupera permisul la sfarsitul cercetarilor, permisul fiind emis de autoritatile din Anglia (nu preschimbat). Politistul a zis ca a fost trimis in Anglia iar cei de acolo nu vor aplica aceeasi sanctiune ca in Romania la comunicarea hotararii. Mi-a mai zis politistul ca daca voi avea un permis valabil dupa terminarea cercetarilor o sa pot sa conduc, nu e nevoie sa dau examen in Romania. Cine a mai trecut prin asa ceva ? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
seat, utilizator
Da, interesanta opinie, intr-adevar hotararea judecatoreasca ramasa definitiva se va trimite autoritatii competente din Anglia, iar daca in Anglia pentru aceasta infractiune legea nu prevede anularea permisului nu ar trebui sa vi-l anuleze.Cel mai bine interesati-va acolo in Anglia care sunt urmarile in cazul unei condamnari in alta tara pentru aceasta fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere englez retinut seat seat Buna ziua, am si eu o problema care suna cam asa: In data de 24.02.2013, am plecat pana in oras cu masina sa cumpar mancare, eu locuind la tara, m-am intors, ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat anarhia anarhia Am fost depistat in Focsani(VN) cu o alcoolemie de 1.05 sange pe 1 august 2009 si am fost chemat la cercetari penale pe data da 28 octombrie si mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)