Buna seara, In data de 24.02.2013 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie, 1,35 prima proba si 1.05 a doua. Am facut recalculare, am platit 510 ron, acum astept rezultatele. Intrebarea este cum imi pot recupera permisul la sfarsitul cercetarilor, permisul fiind emis de autoritatile din Anglia (nu preschimbat). Politistul a zis ca a fost trimis in Anglia iar cei de acolo nu vor aplica aceeasi sanctiune ca in Romania la comunicarea hotararii. Mi-a mai zis politistul ca daca voi avea un permis valabil dupa terminarea cercetarilor o sa pot sa conduc, nu e nevoie sa dau examen in Romania. Cine a mai trecut prin asa ceva ? Multumesc.
Da, interesanta opinie, intr-adevar hotararea judecatoreasca ramasa definitiva se va trimite autoritatii competente din Anglia, iar daca in Anglia pentru aceasta infractiune legea nu prevede anularea permisului nu ar trebui sa vi-l anuleze.Cel mai bine interesati-va acolo in Anglia care sunt urmarile in cazul unei condamnari in alta tara pentru aceasta fapta.