avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Achizitionarea unei Tablete PC se poate trece la cheltuieli deductibile? Sunt PFA traducator, neplatitor de TVA.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 23:07, 2 Iulie 2013
Daca aceasta tableta o utilizati pentru activitatea pe care o desfasurati, bine-nteles ca DA, este o cheltuiala deductibila.
Sunt doua situatii:
- valoarea tabletei >= 1800 lei , va trebui sa introduceti pe cheltuieli doar amortizarea acesteia calculata in functie de durata de amortizare
- valoarea tabletei <1800 lei , este cheltuiala in luna in care ati achitat-o

Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
CONTABIUM, Contabil
multumesc frumos!
Buna ziua,

in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 313/30.05.2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe.

Astfel, potrivit prevederilor actului normativ citat, incepand cu 1 iulie 2013, valoarea minima de intrare a mijloacelor fixe stabilita in conditiile art. 3 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 2.500 lei.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli pfa dupa actualizarea art. 48 bogdan_alex bogdan_alex Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile julyana2010 julyana2010 Ca PFA cu cod CAEN 9512- repararea echipamentelor de comunicatii imi pot procura o imprimanta si materiale consumabile, pe langa echipamentul necesar? Pot fi ... (vezi toată discuția)
Plafon cheltuieli deductibile pfa Roxie Roxie Buna ziua, As dori sa stiu ce plafon exista pentru cheltuielile deductible pentru PFA, am inteles ca exista o suma maxima care poate figura pe o singura ... (vezi toată discuția)