am primit citatie si pe citatie nu era prevazuta obligatia de a depune intampinare.
am depus intampinare la termen si la cererea avocatului reclamantei s-a constatat terdivitatea intampinarii.
am fost decazut din dreptula la aparare.
e motiv de recurs ?
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Nu ati fost decazut din dreptul la aparare.
Este vorba de decaderea din anumite drepturi si nu din dreptul la aparare.
Incercati sa va angajati avocat daca vreti sa declarati recurs pt a se analiza in concret problema.
daca intampinarea era obligatorie ( asta trebuia sa stie avocatul) faptul ca nu vi s-a pus in vedere prin citatie nu conteaza, deoarece nu puteti invoca necunosaterea legii.nu insemana ca ati fost decazut din dreptul de aparare, dar orice drept trebuie exercitat conform procedurii judiciare.
prin urmare nu constitue motiv de recurs.
sfatul meu este sa va angajati neparat un avocat , deoarece doar asa veti putea sa va conduceti procesul procedural si nu veti mai avea astfel de surprize, riscand sa pierdeti pentru nerespectarea procedurii
A fost invocat art 114 indice 1 alin. 2 coroborat cu art 103 V.Cod.proc.civ dar 114 indice 1 alin. 2 prevede obligatia judecatorului de a dispune ca odata cu comunicarea citatiei sa se puna in vedere paratului obligatia de a depune intampinare cu 5 zile inainte, obligatie pe care judecatorul nu a indeplinit-o.
Judecatorul nu trebuie sa cunoasca legea si sa o aplice ?
Poate fi invocat art. 105 alin. 2 V.Cod.proc.civ.?
Citarea nu s-a facut potrivit art. 114 indice 1 alin.2.
Intampinare
miruna.c
pe citatie scrie ca avem obligativitatea de a depune intampinare cu 5 zile inainte de termen.
proces de divort
stiam ca s-a scos chestia asta din C pr civ. ... (vezi toată discuția)