avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul pentru depunerea intimpinarii in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul pentru depunerea intimpinarii in recurs dupa codul vechi?

Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un raspuns. Am un proces in recurs, primul termen a fost pe data de 28.04.2014. S-a aminat cauza din cauza cererii de abtinere a completului de judecata. Pe data de 29.04.2014 s-a admis cererea de abtinere si s-a stabilit un nou termen pe 06.06.2014. Abia la acest termen si-au depus intimpinarea paratii. Solutia pe scurt: "din actele de la dosar nu rezultă data depunerii întâmpinării, faţă de împrejurarea că în încheierea de şedinţă din data de 28 aprilie 2014 nu s-a menţionat faptul că aceasta a fost depusă la dosar şi comunicată reclamantei recurente, în vederea asigurării dreptului la apărare".
Intrebarea mea este daca in acest caz as putea invoca faptul ca paratii si-au depus tardiv intimpinarea. Mentionez faptul ca procesul de judeca dupa codul vechi, actiunea fiind inceputa inca din anul 2012. Va multumesc. Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 23 Iunie 2014
Art. 114^1 din vechiul Cod de procedura civila:
Presedintele, de indata ce constata ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata, fixeaza termenul de judecata pe care, sub semnatura, il da in cunostinta reclamantului prezent sau reprezentantului acestuia. Celelalte parti vor fi citate potrivit legii.
Presedintele va dispune in acelasi timp sa se comunice paratului, o data cu citatia, copii de pe cerere si de pe inscrisuri, punandu-i-se in vedere obligatia de a depune la dosar intampinare cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata.
.....

Având în vedere că textul art.114^1 alin.2 vechiul C.proc.civ. reglementează în condiţii imperative termenul în care pârâtul trebuie să depună întâmpinare, sancţiunea nerespectării lui este decăderea, o decădere virtuală care va opera în condiţiile art.103 vechiul C.proc.civ. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Tardivitatea nicxon nicxon buna ziua. am un proces in care paratul a depus intampinare cu trei zile inainte de prima infatisare,pot solicita respingerea acesteia ca tardiv depusa ... (vezi toată discuția)