avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt procedurile recuperarii cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt procedurile recuperarii cheltuielilor de judecata?!

Buna ziua,
Parintii mei au castigat un proces in care au fost incluse si cheltuielile de judecata. As dori sa stiu la cat timp de la data incheierii procesului pot primi banii si in cazul in care cealalta parte refuza sa-i plateasca, ce masuri se pot lua.
Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:16, 3 Octombrie 2013
daca refuza trebuie sa se adreseze unui executor judectoresc cu hotararea definitiva si irevocabila
Buna seara,

Revin la subiect.....avocatul sustine ca a depus toate documentele necesare la dosar pentru recuperarea cheltuielilor de judecata, DAR nu stie ce s-a intamplat, cine si unde este greseala si in conluzie parintii mei nu-si pot recupera banii cheltuiti pe onorariul lui.
Intrebarea mea este: cum pot afla daca avocatul si-a facut datoria pana la capat? Am dubiul ca nu a depus chitantele pentru a fugi de impozite. Cui ma pot adresa?.....judecatoriei unde s-a tinut procesul?
Multumesc anticipat,
o seara buna!
Daca in motivarea hotararii scrie ca cei care au pierdut procesul sunt obligati la plata cheltuielilor de judecata, atunci - dupa legalizarea hotararii- va adresati unui executor judecatoresc, in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva, pt a recupera acele cheltuieli.

Daca in hotarare nu sunt mentionate cheltuielile de judecata, atunci ar trebui studiat dosarul cauzei.

Daca chitantele se afla la dosar si instanta a omis sa se pronunte pe aceste cheltuieli este o situatie, daca insa chitantele lipsesc trebuie solicitate avocatului si solicitate pe cale de actiune separata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata moldoveanudaniela moldoveanudaniela buna seara! va rog f mult sa ma lamuriti intr-o problema! am castigat un proces civil,hotararea a fost definitiva si irevocabila,in data de 22 august ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecată în afara procesului adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata. Hotărârea este definitivă. Am plătit un onorariu pentru sprijin in redactarea ... (vezi toată discuția)