avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In anul 1999 am mostenit o casa la tara in urma decesului tatalui meu.Tatal meu a fost recasatorit si sotia este in viata,si locuieste in casa.
Cotele mostenite sint urmatoarele:
-O sora a tatalui detine un 1/16 ( intabulat la cartea funciara)
-Din restul eu detin 3 sferturi si sotia tatalui 1 sfert.
Mentionez ca am facut succesiunea in urma decesului tatalui meu
Problema este cu cota sorei tatalui.Ea a decedat acum 6 ani si mostenitorii ei,copii,nu vor sa faca succesiunea din motive financiare.
Este adevarat ca dupa 10 ani de la deces daca copii nu fac succesiunea decad din drepturi?Mentionez ca nu au contribuit cu nimic la intretinerea casei,impozit,etc.
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Eruta98 , utilizator 17:28, 1 Iulie 2013
nu exista acest termen niviaieri. termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni. insa pot proba ca au acceptata tacit succesiunea daca folosesc bunurile.
puteti insa faceti actiune de partaj

este ciudat cum, dupa moartea tatalui a mostenit si sora, intaleg ca dupa tata, cand existau mostenitori de gradul unu adica dvs si mai avea si sotie...
Precizare cu privire la sora tatalui meu.Tatal meu a fost mostenitorul casei in urma decesului bunicilor .Aceasta sora nu a fost de acord sa cedeze partea ei in favoarea tatalui meu astfel ca actele au fost intocmite pe numele tatalui meu iar un sfert 1/16 a fost trecut pe numele acestei surori.Astfel se explica cota parte a acestei surori acum decedata si ea.Eu si sotia tatalui incercam sa ajungem la o intelegere cu copii dar ne lovim de un constant refuz si de afirmatia ca nu vor sa faca nici o succesiune in urma decesului mamei lor.Copii nu locuiesc in casa,nu au nici o contributie,au ascuns titlu de propritate pamintului aferent proprietatii etc.
Eu cu sotia tatalui am facut succesiunea pe partea din casa apartinind tatalui meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ani.nastase ani.nastase mama mea a plecat in anul 1994 la tara sa aibe grija de mama ei si dupa decesul mamei ei de fratele ei.impozitul pe pamint si casa le-a platit mama in ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)