avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere 2 copii

Fiul meu are 11 ani.Pensia primita de la tatal sau este de 16,5%. Tatal sau mai are un copil de 3 ani pe care il creste si care locuieste cu el si caruia ii da si pensie alimentara, tot 16,5%. Ce posibilitate ar fi pentru fiul meu sa primeasca o pensie mai mare, tinand cont ca tatal sau il neglijeaza si salariul meu a fost diminuat cu 50%.
Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: pompilias , utilizator 09:16, 13 Martie 2009
Pensi de intretinere se stabileste la o treime din venit pentru 2 copii, si nu are legatura cu cresterea sau diminuarea veniturilor celuilalt parinte. Pueti face o cerere de majorare a pensiei doar daca de la data cind s-a stabilit dreptul veniturile tatalui s-au modificat ( au crescut, desigur).
Pensia de intretienere pentru 2 copii este de 1/3 din salariul parintelui care acorda intretienere, sau daca acesta nu are venituri aceasta pensie se calculeaza la venitul minim pe economie.
Consider ca trebuie sa faceti o cerere de majorare pensie de intretinere pentru minorul care il aveti in intretinere.

av ZAHARIA F.
Daca tatal plateste pensie de intretinere in favoarea minorilor cate 16,5% pentru fiecare, o cerere de majorare nu cred ca ar avea castig de cauza deoarece asta ar insemna reducerea cuantumului pentru celalalt copil.
Voiam sa stiu daca fiul meu poate beneficia de 20% fata de 16.5% cat primeste acum, tinand cont ca tatal lui il creste si locuieste cu celalat copil deci il intretine si in plus ii da si pensie alimentare.Mie nu mi se pare corect fata de primul copil.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gmikiro gmikiro Buna ziua, Sotul meu plateste pensie alimentara 25% din salariu pentru copil din casnicia anterioara. In cazul in care salariul sau va creste si in ... (vezi toată discuția)
Divort Crstinaancutac Crstinaancutac Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)