Plata despagubirilor si a celorlalte drepturi de care as fi beneficiat in calitatea de salariat pana la reintegrare dispuse prin sentinta civila se va face odata sau angajatorul are dreptul sa faca plati esalonate?
Angajatorul mi-a trimis o adresa prin care imi solicita acordul sau dezacordul privind cuantumul despagubirilor reprezentand numai salariile pe perioada cat am fost concediat si pana la reintegrare. A procedat corect? Ma poate obliga sa imi dau acordul? Nu vor sa imi dea bonurile de masa ca si celorlalti salariati? Ce pot face?
Va multumesc.
1. Modaliatatea de plata a despagubirilor si a celorlalte drepturi stabilite in hotararea judecatoreasca se poate stabili de comun acord de catre angajator si salariat . Plata poate fi integrala sau in rate.
2. Nimenii nu va poate obliga sa va dati acordul la incheierea unei "tranzactii".
Daca nu se doreste punerea in executare in totalitate a hotararii judecatoresti puteti apela la ajutorul unui executor judecatoresc.
Avand in vedere faptul ca atunci cand un salariat este concediat, acesta trebuie sa-si paraseasca locul de munca imediat in ziua cand a expirat preavizul, fara a se ajunge la executare silita, fara a se ajunge la plangeri penale din partea angajatorului, fara asteptari, fara compromisuri, fara tranzactii, fara scandal etc., si chiar daca din persepectiva judecatorilor salariatii sunt intotdeuna nevinovati, var rog sa amintiti uzerilor, cum este cazul de fata, ca atunci cand o sentinta definitiva si executorie nu este pusa de buna voie in executare de catre angajator (asa cum a pus salariatul de buna voie in executare decizia de concediere) salariatul poate sa se adreseze si cu plangere penala depusa corect si in termenii legali (uzerii trebuie indrumatii cum se depune o astfel de plangere, ce articole intra in actiune, eventuialele 'chichite' care ii pot ajuta etc.) Mi se pare corect! Daca angajatorul devine nesimtit in fata unei hotarari judecatorseti definitive si executorii, o plangere penala are intotdeauna efect favorabil impotriva recursului declarat de catre angajator.