avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata despagubirilor si a altor drepturi dispusa prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata despagubirilor si a altor drepturi dispusa prin sentinta civila

Buna seara,

Plata despagubirilor si a celorlalte drepturi de care as fi beneficiat in calitatea de salariat pana la reintegrare dispuse prin sentinta civila se va face odata sau angajatorul are dreptul sa faca plati esalonate?
Angajatorul mi-a trimis o adresa prin care imi solicita acordul sau dezacordul privind cuantumul despagubirilor reprezentand numai salariile pe perioada cat am fost concediat si pana la reintegrare. A procedat corect? Ma poate obliga sa imi dau acordul? Nu vor sa imi dea bonurile de masa ca si celorlalti salariati? Ce pot face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 07:54, 2 Iulie 2013
1. Modaliatatea de plata a despagubirilor si a celorlalte drepturi stabilite in hotararea judecatoreasca se poate stabili de comun acord de catre angajator si salariat . Plata poate fi integrala sau in rate.

2. Nimenii nu va poate obliga sa va dati acordul la incheierea unei "tranzactii".
Daca nu se doreste punerea in executare in totalitate a hotararii judecatoresti puteti apela la ajutorul unui executor judecatoresc.
Avand in vedere faptul ca atunci cand un salariat este concediat, acesta trebuie sa-si paraseasca locul de munca imediat in ziua cand a expirat preavizul, fara a se ajunge la executare silita, fara a se ajunge la plangeri penale din partea angajatorului, fara asteptari, fara compromisuri, fara tranzactii, fara scandal etc., si chiar daca din persepectiva judecatorilor salariatii sunt intotdeuna nevinovati, var rog sa amintiti uzerilor, cum este cazul de fata, ca atunci cand o sentinta definitiva si executorie nu este pusa de buna voie in executare de catre angajator (asa cum a pus salariatul de buna voie in executare decizia de concediere) salariatul poate sa se adreseze si cu plangere penala depusa corect si in termenii legali (uzerii trebuie indrumatii cum se depune o astfel de plangere, ce articole intra in actiune, eventuialele 'chichite' care ii pot ajuta etc.) Mi se pare corect! Daca angajatorul devine nesimtit in fata unei hotarari judecatorseti definitive si executorii, o plangere penala are intotdeauna efect favorabil impotriva recursului declarat de catre angajator.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
codulmuncii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Care este procedura dupa castigarea de catre un angajat a unui litigiu de munca? Svart Svart De scurt timp am obtinut la Curtea de Apel o hotarare irevocabila in care s-a constatat concedierea abuziva, nulitatea deciziei prin care am fost concediat ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)