avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Membru Intreprindere Familiala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Membru Intreprindere Familiala

Buna seara, momentan sunt in CIC si as dori sa stiu daca ma pot inregistra ca membru intr-o Intreprindere Familiala, reprezentant fiind sotul.

Mentionez ca domeniul de activitate ar fi comert cu produse handmade. Iar venitul net lunar ar fi modest, exista o limita pana la care nu se pierde indemnizatia de crestere copil?
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Mihaela-Trandafir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela-Trandafir , utilizator 09:27, 2 Iulie 2013
1. Venitul obtinut in calitate de membru al intreprinderii familiale este un venit profesional impozabil.

2. Obtinerea unui astfel de venit (indiferent de marimea lui) duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Se poate ca activitatea unei IF sa functioneze cu un membru activ si unul suspendat? In conditiile in care pe perioada cat mai sunt in CIC as suspenda activitatea? Asta dupa ce am inregistra IF si am primi certificatele doveditoare.

Si o alta intrebare, daca decidem sa faca sotul II, apoi se poate transforma in IF cand voi iesi eu din CCC?
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
Mihaela-Trandafir, utilizator
Aceasta intrebare o puneti pe sectiunea de forum "PFA, II, AF - Persoana fizica autorizata, Intreprindere individuala, Asociatie familiala" unde o sa va raspunda un specialist in domeniu.



Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala ContSters63174 ContSters63174 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale. (vezi toată discuția)
Asociatii familiale - contract de munca? popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In cadrul unei AF compus din sot sotie, sotul este administrator si doreste sa faca contract de munca, are aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un magazin YONIKA YONIKA Salutare, tuturor! am nevoie de niste sfaturi..vreau sa-mi deschid un magazin in curte,sa zicem magazin mixt.Ce trebuie sa fac?cat m-ar costa?cum optez,pot sa ... (vezi toată discuția)