avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sunt administrator nou al unei firme iar fostul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sunt administrator nou al unei firme iar fostul administrator a emis BO fara acoperire. Ma afecteaza personal cumva?

voi fi administrator al unei firme,actele sunt in curs de formare la Reg.Com. Fostul administrator a emis bilete la ordin (in nr.de 3) fara acoperire.primul avea data scadenta luna trecuta,cand inca mai era administrator,urmatoarele 2 au data scadenta in luna iulie,respectiv august.au o suma mare ambele,si nu stiu daca in viitor vor fi disponibili atatia bani.
voi raspunde juridic ,eu ca administrator,pentru emiterea acestor BO desi sunt semnate de fostul administrator? Cum ma afecteaza personal?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:51, 3 Iulie 2013
Raspunderea apartine semnatarului acestor BO, nu dv.
.Raspundera fostului administrator poate fi si una penala (mai rar si anumite circumstante) daca se dovedeste ca ,la momentul emiterii acetor BO, a cunoscut faptul ca la data scadenta nu vor exista banii in cont, emitand Bo cu intentia de a induce in eroare partenerul de afaceri.
Dar, poate ca ar fi bine, ca intr-o viitoare sedinta de consiliu de administratie sa va exprimati impotrivirea fata de actiunea fostului administrator., de a emite in acest mod BO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)