voi fi administrator al unei firme,actele sunt in curs de formare la Reg.Com. Fostul administrator a emis bilete la ordin (in nr.de 3) fara acoperire.primul avea data scadenta luna trecuta,cand inca mai era administrator,urmatoarele 2 au data scadenta in luna iulie,respectiv august.au o suma mare ambele,si nu stiu daca in viitor vor fi disponibili atatia bani.
voi raspunde juridic ,eu ca administrator,pentru emiterea acestor BO desi sunt semnate de fostul administrator? Cum ma afecteaza personal?
Va multumesc anticipat
Raspunderea apartine semnatarului acestor BO, nu dv.
.Raspundera fostului administrator poate fi si una penala (mai rar si anumite circumstante) daca se dovedeste ca ,la momentul emiterii acetor BO, a cunoscut faptul ca la data scadenta nu vor exista banii in cont, emitand Bo cu intentia de a induce in eroare partenerul de afaceri.
Dar, poate ca ar fi bine, ca intr-o viitoare sedinta de consiliu de administratie sa va exprimati impotrivirea fata de actiunea fostului administrator., de a emite in acest mod BO.
Bilet la ordin
Claudiu.Grasu
Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)