avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de Identitate pentru copila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de Identitate pentru copila

Buna ziua,

Locuiesc in casa memei mele impreuna cu fiica mea si sotul meu, mama mea a decedat in Aprilie si sunt singura care are mutatie in acest imobil valabila pana in anul 2021.
Succesiunea nu am facut-o pana acum .
Fetita mea este din prima reletie ("concubinaj " #-o ), exista o hotarare judecatoreasca in care imi este incredintata minora, definitiva si irevocabila
Am un frate care nu suntem in relatii foarte bune de " prietenie " :sorry: , care nu am stiut nimic de el atatia anii , cu doua luni inainte de a deceda mama mea l-am sunat sa vina sa isi vada mama si sa stea de vorba cu el :(( , mama mea i-a spus ca m-ia trecut apartamentul pe numele meu ( am fost la notar , dar din cauza conditiilor de sanatate , vorbim de cancer, nu am finalizat contractul de vanzare- cumparare :( ), stiu o sa-mi spuneti ca are si el dreptul la mostenire, este adevarat, noi am investit in acest imobil 10-15 mii de euro pentru a sta in conditii umane daca imi permiteti sa spun asa, arata casa inainte ca dupa razboi, stiu ca nu ma obligat nimeni dar nu imi puteam sa locuim asa , ma rog au fost multe sicane, dicutii intre noi doi , pentru ca eu am avut grija de mama , cu spitalele, doctorii , medicamentele, timp de 3 anii eu am suportat cheltuielile din toate punctele de vedere :( , si tot eu am suportat cheltuielile inmormantarii :(( .
Probabil el stie ca " sunt " proprietara , ca a disparut ca si inainte , eu v-am scris mici amanunte (detalii ), ca sa stiu cu ce probleme ma voi confrunta #-o , daca vor fii.
Am nevoie de ajutor va rog, imi doresc sa o pot ajuta cu mutatie pe fiica mea.
Stiu care sunt o mica parte din actele care imi trebuie la politie :
Certificat de nastere al fetei ( original si copie )
Certificat de nastere al meu (original si copie )
Certificat de casatorie (original si copie )
Certificat de deces (copie si original )
Contractul casei (copie si original )
Timbru fiscal
Cerere
Carte de indentitate a mea (copie si original )
Horararea de incredintare a minorei (copie si original )
Altceva nu mai stiu, din partea fostului imi mai trebuie ceva ?,
Va rog sa ma ajutati , care sunt pasii de urmat si ce acte am nevoie .


Va multumesc,
Cu stima,
Dobre Iolanda. 07. 02. 2013.
Cel mai recent răspuns: Ynna Dobre , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:05, 3 Iulie 2013
Din punct de vedere legal domiciliul minorului este la parintii sai, deci la dvs. Mergeti cu minora la serviciul de evidenta. Sa aveti la dvs. certif. de nastere al minorei , sentinta de incredintare, certif.de casatorie, contractul pe locuinta si certif de deces ale parintilor toate in original si copie, buletinul dvs. un timbru fiscal de 5 lei, taxa pentru CI de 7 lei pe numele fetei, si solicitati functionarului anexa 14. Din partea fostului sot nu va trebuie nimic. O sa fiti vizitata de un politist care va face un raport din care sa rezulte ca minora locuieste efectiv la adresa mentionata din cartea dvs. de identitate. Daca nu gasiti intelegere, solicitati eliberarea unui CIP pentru fetita pe motiv lipsa dovada adresei de domiciliu.CIP primeste pe 1 an timp in care dezbateti succesiunea. In schimb pentru sotul dvs. nu aveti alta solutie decat aceea a deschiderii succesiunii, acceptarii partea dvs. de mostenire, impreuna cu fratele dvs. dupa care va dati acordul de primire in spatiu a sotului in partea care vi se cuvine dvs. de drept. Acum, unde au mers 15 mii de euro, mai merg 1000 lei pentru succesiune. Altfel nu aveti cum sa aveti cu totii acelasi domiciliu in cartea de identitate. In privinta fratelui nu-l puteti inlatura de la mostenire, in schimb puteti sa-i cereti daune prin instanta.
Buna ziua,
Va multumesc frumos sper ca nu voi intampina greutati in privinta buletinului,am vorbit cu avocata mea in legatura cu mostenirea care m-a sfatuit sa astept sa fiu data in judecata de catre fratele meu....pentru ca el va da in judecata proprietarul (eu nu sunt ), este mama mea, in afara de apartamentul care il avem, mai este casa in care am copilarit si o mana de pamant, care el o doreste foarte tare , ma rog , nu stiu cum se va termina toata nebunia, pentru ca sunt atatea solutii amiabile si care pot fi rezolvate cu vorba buna, si bineinteles in LINISTE.
El nu are bani sa participe la sucesiune, care am inteles ca timp de 6 luni taxa la notar este mai mica, nu stiu suma exact, si eu m-am saturat sa tot dau bani si sa pierd, cei 15 mii de euro care i-am investit in acest apartament , este din vanzarea unui apartament cu 2 camere al sotului, avocata a spus sa avem toate chitantele cu care vom demostra in instanta ca apartamentul a fost renovat de noi, sunt chitante si facturi de la termopane, mobila,parchet, dar de la materiale de constructii nu mai sunt...asa ca tot eu pierd....ce daune pot cere eu???!!!.
Dreptul la mostenire nu o i-a nimeni, pentru ca sunt constienta ca are acest drept, ma doare ca nu a batut un cui in aceasta casa, si nu are ce pirde ca mine...doar de castigat.


Cu stima,
Ynna Dobre
03.07. 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat nastere minor marafx marafx va rog un raspuns competent la urmatoarea intrebare Sunt mama una minore de 13 ani ( 14 peste putin) Locuiesc in Italia si am pasaport romanesc nu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Caz disperat monikaslz monikaslz buna ziua ! nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu probl mea .Sora mea este recent casatorita in Romania dar locuieste in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)