Buna ziua,
In timpul casatoriei, am achizitionat un imobil pe numele meu, fara insa ca sotul meu sa stie acest lucru. Doresc sa stiu daca, in urma unui divort, sotul va putea sa aiba pretentii de orice fel la acest bun?
Dupa lege, bunul comun, se prezuma ca aveti drepturi egale.
In cazul unui partaj, va trebui sa dovediti ca ati achizitionat imobilul din fonduri proprii.
Nu e musai sa fale sotul ca aveti un imobil, daca nu afla nu are cum sa emita pretentii. Problema e ca fara acordul lui sau fara un partaj, nu aveti cum sa-l vindeti. Va trebui sa rezolvati problema intr-un fel, altfel si mostenitorii dvs il vor cauta pe fostul sot pt iesire din indiviziune
lucrurile nu sunt asa simple. fiind casatorita, si figurand in contract ca ati fost la data achizitionarii nu veti putea vinde sau dispune singura in vre-un fel de bun , chiar daca , ulterior divortati. cat despre bun, se poate afla usor la o simpla verificare in cadrul unui proces.de asemenea va trebui sa demonstrati, cum spune si colega ca bunul provine exclusiv din venituri proprii, ceeace este destul de dificil daca nu aveti prevazut in contract nimic despre provenienta sumei de bani., deoarece trebuie sa rezulte absolut direct acest lucru.
O sa fiu ceva mai exacta... Bunul cu pricina este cumparat de altcineva pe numele meu. In consecinta, imi este imposibil sa dovedesc ca imobilul este cumparat din fonduri proprii. In acest context, persoana care l-a cumparat ma poate ajuta in vreun fel daca ar specifica faptul ca mi l-a donat sau ceva de genul acesta?
cred ca situatia este si mai complicata...ar trebui sa mergeti sa consultati ( confidential ) un avocat cu toate actele si sa va sfatuiasca cum este mai bine.
Partaj imobil
elena Dragomir
Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)