avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda si suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda si suspendare permis

Duna ziua,

Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau.
Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de 70Km/h.
Cand l-au oprit au descoperit ca avea si asigurarea expirata de o saptamana si nu avea permisul de conducere la el. Asta din neatentie pentru ca nu a verificat.
Pentru 51Km/h i-a suspendat permisul pe 3 luni si amenda.
Pentru asigurare i-au dat amenda si retinut numerele pana s-a prezentat cu asigurarea valabila a treia zi.
Pentru permis i-a dat doar avertisment.
Acum intrebarea mea este: Cum poate fi contestata toata tarasenia macar sa ramana cu amenda dar sa nu i se ia permisul pe 3 luni.
De mentionat este faptul ca pe pv au scris aparatul radar in loc de denumirea din nomenclator, care am inteles ca este alta.
La alte mentiuni el a scris: Nu am verificat valabilitatea politei de asigurare.
Credeti ca se poate contesta radarul fix astfel incat macar sa coboare viteza cu 2km/h si sa primeasca doar o amenda?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
adytu99, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:59, 2 Iulie 2013
imi cer scuze ptr comentariile deplasate. intradevar, depasirea cu 51 km/h a vitezei nu este chiar mult in conditiile in care banuiesc ca se afla in afara localitatii.
iar pentru exiprarea valabilitatii asigurarii RCA se putea da un avertisment daca polita expirase in ziua respectiva sau cu o zi, doua inainte.
prietenul dvs. poate cere anularea suspendarii pe motivul erorii aparatului radar solicitand certificatul de omologare al aparatului in care este inscrisa eroarea ptr un anumit interval de viteze si eventual transformarea amenzii ptr asigurare in avertisment daca polita expira in aceeasi zi sau 1-2 zile anterior.
permisul nu se suspenda daca viteza nu este depasita cu mai mult de 50 km/h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)