avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie directa 30.000 de euro
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie directa 30.000 de euro

daca am o achizitie in definire in seap (sub 30.000 de euro), respinsa prima data, si ulterior a aparut modificarea pragului de achizitie directa, eu ca AC, pot anula aceasta procedura si sa atribui direct contractul respectiv si pe ce temei legal?
Cel mai recent răspuns: Laura Farca , Avocat 16:39, 2 Iulie 2013
Buna ziua,

Din interpretarea art. 209 din OUG 34/2006 ar rezulta ca numai in anumite cazuri ar fi posibila anularea unui proceduri. Pe de alta parte, este necesar sa aveti in vedere si art. 298 cu privire la aplicare in timp a acestui act normativ care prevede expres faptul ca procedurile in curs de desfasurare raman supuse legislatiei in vigoare la data initierii. Alin.2 de la art. II din OUG 77/2012 a carei aprobare a avut loc prin Legea 193 prevede faptul ca "prin procedura in curs de desfasurare se intelege orice procedura pentru care s-a transmis un anunt de participare pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta".Pe cale de consecinta, din interpretarea textelor de mai sus ar rezulta ca in situatia in care procedura a fost initiata prin publicarea anuntului atunci aceasta va fi guvernata de legea in vigoare la data publicarii anuntului, deci pe vechiul prag.
Laura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii anexa 2b m_ariana m_ariana Poate cineva sa ma ajute? Anul trecut am demarat o procedura de achizitie prin cerere de oferta pentru contractare de servicii .In momentul publicarii ... (vezi toată discuția)
Solutie in cazul in care nu am publicat pe seap ? Dani803 Dani803 Buna ziua, Ce mai pot face in cazul in care nu am publicat pe SEAP un anunt iar licitatia(cerere de oferta) s-a incheiat. Multumesc (vezi toată discuția)
Certificat de participare la licitatie Jurist TM Jurist TM Azi am participat la o licitatie pt. servicii, am avut toate doc. ok, insa, la final, AC ne-a atras atentia ca nu am depus CERTIFICATUL DE PARTICIPARE LA ... (vezi toată discuția)