In cadrul unei uzucapiuni extratabulare am depus o cerere de acordare a ajutorului pubic judiciar, in baza OUG 51/2008. Instanta a acordat termen pt publicarea somatiei si a ignorat cu desavarsire cererea mea. Ori trebuia sa fixeze un termen de solutionare a cererii in camera de consiliu, pana la termenul de judecata. Tot pana la acest termen urma sa primsesc incheierea din solutionarea cererii, ca sa stiu daca timbrez actiunea sau mi s-a acordat ajutorul. Pentru ca problema timbrajului trebuia rezolvata cu precadere. Ce credeti ca urmeaza sa se intample acum?
Multumesc!
Corect, nu puteti proceda la solutionarea cauzei pana la solutionarea timbrajului!
Daca instanta a uitat sa solutioneze cererea dv. de control judiciar, la termenul de judecata veti reitera cererea dv. urmand ca instanta sa se pronunte ulterior acelui termen de judecata in Camera de Consiliu, astfel incat va fi obligata sa acorde un alt termen de judecata in vederea timbrarii actiunii, in situatia in care dupa solutionarea cererii de asistenta judiciara, va da solutie de respingere, caz in care trebuie sa va comunice Incheierea de respingere pentru a o putea eventual ataca in termenul de 5 zile in cadrul reexaminarii.
Sau, poate ca in sedinta publica, la termenul de judecata fixat, instanta se va pronunta in sensul admiterii acesteia.
Alte solutii nu vad...
Tineti-ne la curent cu cele intamplate la acel termen de judecata...;)
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt in descrierea problemei mele pentru a ajunge cat mai repede la subiect.
In urma cu cateva luni mi-a fost ridicata masina (proprietate personala a tatalui meu) pe motiv ca stationa la mai putin de 25m de trecerea de pietoni. In realitate era vorba de cel putin 30m. Am fost amendat cu 120 lei, am primit punctele de penalizare de rigoare si am platit 500 lei taxele de ridicare a masinii. Am depus o plangere contraventionala, iar dupa doua infatisari, doamna presedinte mi-a sugerat sa cer o expertiza in ceea ce priveste distanta. Neavand posibilitatea financiara, am mentionat acest lucru si mi s-a sugerat sa cer un ajutor judiciar.
Acum urmeaza intrebarile mele. In OUG 51/2008 in ANEXA se specifica "Formular pentru cererea de asistenţă judiciară în alt stat membru al Uniunii Europene". Alt stat ? Deci aceast formular sa inteleg ca nu este valabil pentru Romania. Se poate face o cerere personalizata ca sa spun asa, care se contina toate informatiile cerute? Ce acte doveditoare as putea sa aduc sau ar fi necesare, avand in vedere ca situatia este atat de "simpla", daca imi permiteti.
Eu sunt student, nu am niciun venit. Sunt intretinut de parinti. Ce-mi recomandati sa trec la starea materiala? In special la partea de cheltuieli, unde singurele singurele facturi/chitante lunare care apar pe numele meu sunt un abonament la telefonie mobila si chiria pentru camin.
Orice detaliu care m-ar putea ajuta, ar fi foarte apreciat.