Se pare că am înfuriat tare rău roiul de "'ŢÃ-PARI" de la APA OLTENIA-CRAIOVA și au hotărît să-și demonstreze încă o dată puterile ...
Citez din adresa
Către,
Locatarii Blocului M23 (unde locuiesc)
Bla ... Bla ...
Constituirea proprietarilor de locuințe în asociații de locatari este obligatorie pentru a se putea încheia contract de furnizare/prestare a serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare între SC Oltenia Compania de Apă Oltenia SA ca operator și asociația de proprietari ca utilizatori.
Bla ... Bla ...
În acest scop vă comunicăm că dacă proprietarii de apartamente nu-și desemnează un administrator sau nu se constituie în asociații de proprietari pînă în data de 01.08.2013 SC Oltenia Compania de Apă Oltenia SA va sista furnizarea serviciilor de apă pînă cînd se vor îndeplini condițiile de încheiere a contractului de furnizare servicii între părți.
Întrebare:
Din cele citite în legea mai sus menţionată nu reiese de nicăieri această obligativitate; trebuie oare legea citită "printre rînduri " sau este doar un "moft" dintre multele altele impuse pînă acum ... fără nici un contract şi în lipsa oricărui bun simţ ("tehnic și nu în ultimă instanță, omenesc) "
Dacă este posibil să hotărască ei acest lucru și să dea astfel de ultimat-umuri, răspundeți-mi, vă rog !
Îmi pare rău, din grabă, am omis să specific Legea nr.230/2007
Prin Legea 230/2007 in sine, intr-adevar, nu va obliga nimeni sa va organizati in asociatie de proprietari.
Dar aici nu asta este problema, ci ca furnizorul vrea sa incheie contract cu cineva reprezentativ pentru tot blocul.
Asta nu se poate decat daca va organizati, obtineti prin aceasta organizare personalitate juridica, astfel incat sa aveti un reprezentant ales care, in numele tuturor proprietarilor, sa semneze un contract.
Vrasazica nu sunteti obligati, dar altfel nu sta nimeni de vorba cu dv.
Aristotel si Murphi nu va ajuta deloc in acest caz si, in loc de a face apel la regulile formale ale logicii citate, transformati-va dintr-o fiinta contemplativa intr-una pragmatica. Asta ca sa nu aveti surpriza sa nu va mai curga robinetul, nu de alta, dar de sanatatea dv. trebuie sa aveti grija in primul rand dv., ca apa v-o puteti aduce si in bidoane de la cea mai apropiata cismea publica.
Și "impunerea" este "CORECTÃ", nu-i AȘA?. Se vorbeşte în MassMedia despre noua CONSTITUŢIE în care cetăţeanul de rînd să se situeze la acelaşi NIVEL al drepturilor cu STATUL ROMÂN. Dar pînă atunci va mai trece apă multă pe DUNÃRE (așa "mizerabilă" cum o primim de la furnizor, la preţuri exorbitante); mai întîi trebuie să se diferențieze STATUL de acești "stat în STAT" cu puteri depline DECIZIONALE , după bunul lor PLAC. În ceea ce priveşte modul cum ne vom descurca în cazul scenariului imaginat de d-voastră, cred că nu vom face decît să continuăm ceea ce am făcut și pînă acum - vom căra apa potabilă de la fîntînile forate (un lucru de aplaudat ieșit din "fundul" gînditor al unuia din edilii oraşului) și vom reuși să supraviețuim în continuare, sper. Dacă nu, DUMNEZEU cu mila lui, dar ne-am săturat pînă peste cap de nedreptățile la care am fost supuși de cînd acest furnizor a preluat orașul !
Furnizorul de utilitati a procedat corect; el trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari (cand exista) sau cu fiecare beneficiar (apartament) cu conditia ca sa aveti un bransament individual, ceea ce v-ar costa enorm in conditiile in care s-ar putea realiza tehnic.
Trebuie sa intelegeti ca legea este lege, chiar daca uneori nu ne place, si trebuie sa o aplicam asa cum este data. Recomandabil pt. cei din imobilul dvs. este sa va organizati conform Legii 230, pentru a avea posibilitatea sa va aparati toate drepturile in fata furnizorilor de utilitati si a autoritatilor locale.
Altfel, riscati sa ramaneti doar cu " protestul" si fara apa, gaze, electricitate, caldura etc
Detalia?i, vă rog, ce se în?elege prin "branşament individual" şi de ce nu mai corespunde cel existent.
[Interventie moderator = "Va rog sa postati numai comentarii despre problema in discutie"]
Bransament individual nu inseamna apometrele amarate pe care le aveti in fiecare apartament (alea sunt jucarii pentru copii pana in 5 ani, sunt pentru repartizarea aproximativa a apei, ele nu intregistreaza fiecare picatura, de aici si pierderile mult discutate), bransamentul individual este modificarea coloanei de apa pe casa scarii si montarea de apometre de firma furnizoare, de aceea costurile sunt foarte mari pentru o astfel de lucrare.