avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis de conducere

pe 22 02 2013 am lovit o masina ce stationa am avut alcolemie in singe 2,15 am fost judecat am primit 1 an si 4 luni.intrebarea este pot sa dau examen din nou dupa un an sau tre sa astepe un an si 4 luni
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
barcla, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:49, 4 Iulie 2013
Daca pedeapsa aplicata este una cu supendarea conditionata a executarii pedepsei si nu
aveti aplicata pedeapsa accesorie prev de art 64 lit c) c.pen. (interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule ), atunci va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform disp.art 116 al.1 lit.b) din Oug.195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul? Pherry Pherry Buna ziua, As dori sa stiu cum se traduce: [u] [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de conducere,aceesta fiind anulat. simo72 simo72 In data de 22.10.2013 in urma unei sentinte am fost condamnat la 2 ani si 9 luni cu suspendare si anularea permisului de conducere in baza art.87 alin.1 din ... (vezi toată discuția)